Mézes-narancsos csirke
hirdetés
Címlap / Fogyira / Mézes-narancsos csirke

Mézes-narancsos csirke

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-22

Egyszerűbb elkészíteni, mint hinnéd!  


Rendezvénynaptár
Hozzávalók:
1 konyhakész csirke, hány darabba vágva
4 evőkanál méz
1 evőkanál (lehetőleg friss) mentalevél
1 narancs karikára vágva
2 nagy narancs leve leszűrve
4 evőkanál olívaolaj vagy 2 kanál margarin
fél dl rum
só, bors

Elkészítés:
A csirkedarabokat sózzuk, borsozzuk, bekenjük a narancslé harmada és a méz keverékével együtt serpenyőben közepes lángon sütjük. Ha kell, kevéske vizet aláöntve, amíg meg nem puhul.

Amikor már pirulni kezd, meg kell öntözni a második harmad narancslével. Ha megsült a csirke, hirtelen ráöntjük és meggyújtjuk a rumot (ez a flambírozás), majd tálra tesszük.

A visszamaradt lét a maradék narancslével feleresztjük, nagy lángon besűrítjük, és a csirkére locsoljuk. Narancskarikákkal és mentalevéllel díszítjük, rozskenyérből készült pirítóssal tálaljuk.



 



 
 
[ 3703 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x