#irokanokert BLOGGEREK ÉS ÍRÓK A NEHÉZ SORSÚ NŐKÉRT


#irokanokert BLOGGEREK ÉS ÍRÓK A NEHÉZ SORSÚ NŐKÉRTGáspár Kati vagyok, a 20 éves HarmoNet portál tulajdonosa, és mozgalmat hirdetek a szegénységben élő nőkért. Arra kérlek, csatlakozzatok és osszátok meg!

A szegénységet még látni is fáj. Szembesülni vele talán a legnehezebb. Odamenni, beszélgetni, megérintődni, emberi szóval segíteni. Erre csak a szavak emberei képesek mi, akik írunk.
Írásaink ereje a probléma mélyét tudja megmutatni. Szép dolog összerakni egy #nemluxustáska pakkot, de talán sokkal többet jelent, ha a figyelmedet adod valakinek, ha a problémáját megmutatod, és hátha lesz rá valakinek megoldása is.

Mindenhol van nélkülőző nő, mindegy, hol élsz, megtalálod. Sőt, szerintem már tudod is, hol találod az interjúalanyodat. A legtöbben hálásak, ha sorsukat elmondhatják, hangot adhatnak a velük történt igazságtalanságoknak, ha van, aki meghallgatja a történetüket. Keresd meg őket, vegyél részt ebben a kihívásban!

Mire vállalkozunk:

Március 08.(nőnap) és május 0.5 (anyák napja) között olyan írásokat teszünk ki a saját blogunkra, oldalunkra, magazinunkba, amelyek nehéz sorsú nők életét mutajták be.
A nőket személyesen keressük fel az utcán, az erdei kis kunyhójukban, a cigánysori putri mélyén, a hajléktalanszállón, vagy ahol épp tudsz valakit, akinek a sorsa bemutatásra érdemes.
Viszünk neki pár apróságot ajándékba, ahogy vendégségbe menéskor illendő.

Személyesen beszélgetünk, interjút készítünk velük.
Fotójukkal óvatosan bánunk, csak akkor tesszük ki, ha az illető kifejezetten kéri azt (akár közös szelfiként is lehet). Egyéb esetben apró életképet használunk, amiket a helyszínen készítünk, törekszünk a lehető legnagyobb toleranciára.

Az elkészült írások linkjét pedig beküldjük a HarmoNet portál gyűjtőfelületére, ahol el lehet majd olvasni az összes olyan írást, ami a kampány kihívás ideje alatt született.

Mi a célunk:

Felhívni a figyelmet arra, hogy a szegénység nem bűn, a szegénység nem szükségszerűen bűncselekmények forrása, inkább azok eredménye lehet. Koncentráltan rámutatni arra, hogy a női szegénység sajátos vonásai bár egyedileg jelentkeznek társadalmi szintű problémát jelentenek.
Példát mutatni abban, hogy figyelni ingyenes és örömet adó dolog.
Segíteni nőtársainknak abban, hogy megtalálják a segítségnyújtás azon pontjait, amelyek előreviszik egy ember életét.
Segíteni másnak is megtalálni a szavakat, amelyek megnyitják az utat egy esetleges megoldás, de legalább egy tudatos és figyelmes, jóleső meghallgatás felé.

DÍJ


Az idén 20 éves HarmoNet portál, együttműködésben a Kreatív Kontrollal 4 díjat ajánl fel.A zsűri: (Rózsa Melinda (Rose), a Harmonet főszerkesztője, Sipos Zoltán, a Kreatív Kontroll igazgatója, és Galambos Róbert PR szakértő, az Adj egyet ajándékba mozgalom társalapítója, filantróp

A felajánló javaslatot tesz rá, hogy a megnyert összeget a rászoruló nővel közösen költse el a blogger/ újságíró és megköszöni, ha esetleg erről újabb írás is születik.

HARMONET KORRAJZ DÍJ

100 000 Ft annak a bloggernek vagy újságírónak, akinek az írása legáthatóbban mutatja be a szegénység társadalmi problémáit egy (vagy több) személyes sorson keresztül


HARMONET TOLLRAJZ DÍJ

75 000 Ft annak a bloggernek, vagy újságírónak, aki novellájában időtállóan mutatja be a női szegénységet a XXI. századi Magyarországon


HARMONET SORSRAJZ DÍJ

50 000 Ft annak a bloggernek, vagy újságírónak, aki interjújában legkarakteresebben mutatja be interjúalanya sorsát.


Kezdő bloggerek támogatása:
Ha a blogod témája a nők, a női szegénység, a feminizmus valamely ága, a gyermekszegénység, vagy erről a témastruktúrád alapján folyamatosan blogolnál, akkor tájékoztató munkádat INGYENES tárhellyel és domain bejegyzéssel támogatja a Netmasters.

A legíéretesebb kezdő blogger számára pedig Sipos Zoltán, az egyik legnagyobb magyar kontentmarketing cég tulajdonosa, és a 20 éves HarmoNet portál alapító tulajdonosa, Gáspár Katalin egy kávézással egybekötött konzultációt ajnál fel az irodalmi múltú Hadik kávézóban.

Feltételek:


A bloggerkihívásban nem vehetnek részt a Harmonet, a Kreatív Kontroll munkatásai, azok családtagjai. A zsűri véleménye minden esetben szükségszerűen szubjektív. Az adott irásművek olvasottsági számai nem befolyásolják az eredményeket.

A beküldött művek végén minden esetben szerepeljen a "HarmoNet írók a nőkért - 2019" felirat, hivatkozással a www.harmonet.hu/irokanokert oldalra.
(Ha a hivatkozás hiányzik, az írásmű nem vesz részt a pályázatban.)
A blogger vállalja, hogy a beküldött írásművet legalább egy éven át nem távolítja el a blogfelületről. Vállalja, hogy az írásmű kifejezetten ennek a kihívásnak a céljából és idejéből készül (2019-es keltezésű)
Vállalja, hogy az írásmű még nem jelent meg máshol, mint a saját oldalán, annak minden jogával beleértve a képek használati jogát is önállóan rendelkezik.
Az elkészült művekben a lehető legjobban védeni törekszünk a rászorulók személyiségi jogait.

A pénzdíjak felajánlója a Kreatív Kontroll, a pályázat lebonyolításában az Emberért a lélek megmentéséért alapítvány segít.

képforrás: 123rf
Adataim:


Cikk URL-ek:

Beküldött cikkekNév: Rácz Edith


Blog: https://sorsut.blogspot.com
Szerző: Ladyre
Név: Kállai Lili


Blog: BMR Brúnó Bloja
Szerző: Kállai Lili


Molesztált kislányból prostituált

Molesztált kislányból prostituáltBMR Brúnó, az emberi lelket kiválóan ismerő vörös panda egy hatalmas fa csúcsán ébredt. A szikrázó tavaszi napsütés megcsillant a bundáján. Nyújtózott egyet, megtisztogatta a bundáját és elrágcsált némi magot.Úgy érzem, a környékbeliek rendben vannak. Vis

A fiatal apácanövendék

A fiatal apácanövendékMeleg, nyári reggel volt. A Nap sugarai vidáman táncoltak a kórház ablakain. BMR-Brúnó az okos vörös panda láthatatlanná változott és beosont a folyósóra, ugyanis tudta, hogy az elkövetkező napokban érdekes dolgok fognak történni.Szilvi lélekszakadva érke


Név: L.Ritók Nóra


Blog: https://nyomorszeleblog.hvg.hu/
Szerző: L. Ritók Nóra
Név: Sebestyén Andrea


Blog: FemJog
Szerző: Sebestyén Andrea
Név: Üres Tér Színházi Egyesület


Blog: www.urester.hu
Szerző: Sápi Eszter
Név: Sándorné Kósa Brigitta


Blog: kosabrigi.blog.hu
Szerző: Sándorné Kósa Brigitta


Gyilkos anyák 4. rész

Gyilkos anyák 4. részA szerző szülésznő, szociális munkás.Az újszülött és csecsemő öléseknek koronként és társadalmanként igen különböző a megítélése, fogadása, illetve büntetése. Véleményem szerint a médiák, a jogalkotás napjainkban társadalmi nyomásra a többségi akaratot, a


Név: Láng Dávid


Blog: Szeretlek Magyarország
Szerző: Láng Dávid


„Én segítek neked, cserébe te is segítesz nekem” – így tartottak fogva prostituáltként két évig | szmo.hu

„Én segítek neked, cserébe te is segítesz nekem” – így tartottak fogva prostituáltként két évig | szmo.huNégy apától öt gyerekem van, soha nem működtek a kapcsolataim. A pszichológusom szerint ha valaki ilyen minta alapján nevelkedik, ő maga is hasonló partnereket fog bevonzani. Igaza volt.


Név: Gáva Krisztina


Blog: hopihetanc.webnode.hu
Szerző: Gáva Krisztina


A  kiút gátja… Félelem az anyagiaktól :: Hopihetanc

A kiút gátja… Félelem az anyagiaktól :: HopihetancEgy bántalmazó kapcsolatból - sokak, a kívülállók számára érthetetlen módon - nehéz megtalálni a kiutat. Rengeteg tényező nehezíti a megoldás megtalálását, majd venni azt a bizonyos bátorságot hozzá. A legnagyobb gát a bántalmazott személy félelme. FÉL-EL


Név: Sándorné Kósa Brigitta


Blog: kosabrigi.blog.hu
Szerző: Sándorné Kósa Brigitta


Gyilkos anyák 3.

Gyilkos anyák 3.A szerző szülésznő, szociális munkásSorozatom mostani szereplőjével, akit nevezzünk Bibinek, egy cigány-telep, vagy faluszéli rezervátum félében, szegregátumban, (ami tudjuk nincs is) találkoztam. Időnként többen ellátogattunk ismeretterjesztő előadásokat


Név: Edith Rácz


Blog: https://sorsut.blogspot.com
Szerző: Edith Rácz


Hétköznapi hősök

Hétköznapi hősökA tudást mindannyian magatokban hordozzátok, csak egyszerűen életre kell keltenetek azt a belső erőt, amelyet önmagunk hiteként tisztelhetünk. Ami mindannyiunk rendelkezésére áll! Sok embert látunk és hallunk folyamatosan panaszkodni, sóhajtozni amiatt,


Név: Edith Rácz


Blog: https://sorsut.blogspot.com
Szerző: Edith Rácz


Húsvéti asszony

Húsvéti asszonySok- sok évvel ezelőtt egy nagy áruház élelmiszer osztályán dolgoztam üzletvezetőként. Éppen a Húsvét előtti forgalom zajlott, rengeteg dolgunk volt. Az emberek többsége valóságos vásárlási lázban égett, és szinte gondolkodás nélkül szórta a pénzt. Ily


Név: Sándorné Kósa Brigitta


Blog: kosabrigi.blog.hu
Szerző: Sándorné Kósa Brigitta


Gyilkos anyák 2. rész

Gyilkos anyák 2. részA szerző  szülésznő, szociális munkás.Az írásaim ezúttal cseppet sem humorosak, vagy vidámak. Talán nem is mindenki bírja ezt a kemény témát, ezért csak erős idegzetűeknek ajánlom olvasásra. Engem is rettentően megviselnek, sokszor sírva írom őket.Az eset


Név: Sándorné Kósa Brigitta


Blog: kosabrigi.blog.hu
Szerző: Sándorné Kósa Brigitta


Gyilkos anyák 1. rész

Gyilkos anyák 1. rész A cikk szerzője szülésznő, szociális munkás.Nincs olyan hét, hogy ne számolna be hivatalos újsághír csecsemő, vagy újszülött gyilkosságról. Íme a legfrissebb: MTI. 2019. 04. 06. Halott csecsemőt találtak egy magyarmecskei házban pénteken délután. A halál


Név: Rácz Edith


Blog: https://sorsut.blogspot.com
Szerző: Ladyre


A sors útvesztője

A sors útvesztőjeÍrok a NŐKÉRT, az ANYÁKÉRT, NAGYMAMÁKÉRT, akik saját energiájukat, életüket nem kímélve küzdenek gyermekeikért, a család létéért, annak minden tagjáért!


Név: Kovács Rita


Blog: kovacs-rita.webnode.hu
Szerző: Kovács Rita


Kovacs-rita

Kovacs-ritaÜdvözlünk a gyönyörű városunkban, amely az Azure tó partján fekszik. Örömmel biztosítjuk számodra az összes szükséges információt, hogy kiélvezhesd Bájos város minden szépségét.


Név: Balázs Csilla Kinga


Blog: Magyar Kortárs
Szerző: Balázs Csilla Kinga


A drusza

A drusza2015 augusztusában eldöntöm, hogy a gyerekemmel együtt végleg elhagyom az országot, mert nem bírok már egyetlen fizetésből  albérletben megélni és amióta  Magyarországon végérvényesen kialakult Európa egyik legkíméletlenebb osztálytársadalma, a nevem ( „e

Senki emberfiának nincs joga mások elől elállni a Napot (Interjú Vízvári Jutkával)

Senki emberfiának nincs joga mások elől elállni a Napot (Interjú Vízvári Jutkával)Porral oltja a tüzet, adományokat gyűjt, szétoszt, szervez: a túlterhelt, vagy csak a többnyire kirakatban létező magyar szociális háló egyik láncszemét építgeti többedmagával, alulról:  végzi azt, amit az állami apparátusnak kellene.  Nemrég az „Érd most


Név: Boros Juli


Blog: 444.hu
Szerző: Boros Juli


Add ide a 12 éves lányod, megkeresi a tartozásod - 444

Add ide a 12 éves lányod, megkeresi a tartozásod - 444Magyarországon 36 ezer ember él emberkereskedelem áldozataként, köztük sok a gyerek. Ahhoz, hogy változás történjen, rendszerszintű problémákat kéne megoldani, és a szemléleten is változtatni kellene.x