Rendes összeget akarok keresni!
Címlap / Karrier / Rendes összeget akarok keresni!

Rendes összeget akarok keresni!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

"Pénz? - Eh, az a legkevesebb!" - mondta Hofi. Azóta is így vagyunk ezzel. Pénzhez szeretnénk jutni, de sokszor annyira keressük, hogy észre sem vesszük, hol is találnánk. Például odahaza, vagy az Interneten barangolva, esetleg barátoknak segítve lelünk a lehetőségre.  

Az angol „make money”, vagyis csinálja a pénzt. A német „megérdemli” (Geld verdinen). Az orosz, ha dolgozik érte: munkabérnek nevezi, "Zarabotnaja plata". Azért a szleng ott is igazságosabb: a fizetést, azaz a fizetés procedúráját "polucska"-nak, vagyis ’kapás’-nak "becézi". Az erdélyiek szintén „kapják”, ha valamit találnak. Mi magyarok azonban keressük a pénzt. De hogyan? 


Alvók, ébredők, és frissek
Azokat, akik pénzt keresnek, ebbe a három kategóriába sorolhatjuk, függetlenül attól, hogy alkalmazottak, főnökök, vállalkozók, vagy éppen pályakezdők. Nézd meg a gyerekeket! Feldmár András figyelte meg, amit utána én is észrevettem. Egyfolytában arra próbálják rávenni a felnőtteket, hogy maradjanak ébren, és oldott hangulatban próbáljanak velük játszani. A felnőttek pedig minden erejükkel azon vannak, hogy egy kicsivel tovább alhassanak, és kicsivel kevesebbet játszhassanak. Nézd meg, te hová tartozol!

HarmoNet tipp: Vezetői és beosztotti típusok az asztrológia szerint: A Merkúr - Teszteld magad! >>

Az alvók
 • Nem szeretnek dolgozni, mert munkájukat más választotta ki, nem ők maguk. (Anyuka/apuka javasolta az iskolát, nénikéjük férje szerezte az állást, ők maguk pedig mindig csak elfogadták a készet) A rossz munkán nem is akarnak változtatni, hisz meggyőződésük, hogy számukra nincs jobb lehetőség.
 • Elégedetlenkednek – és ezért másokat hibáztatnak.
 • Külső motivációt keresnek, de sosem lesznek igazán elégedettek vagy valóban motiváltak, mert valójában nem akarják a dolgokat. (Azt gondolják magukról, hogy főként pénzzel motiválhatók)
 • Ha sikert érnek el, gyakran azonosítják magukat vele, ahogy a kudarccal is. (Ők azok, akik autójuk alapján kategorizálják be magukat és másokat, a házuk mérete, vagy a drága ruhák számítanak nekik elsősorban. Úgy érzik: Én a munkám (eredményem) vagyok.
 • Azokat, akik változtatni akarnak, folyamatosan megpróbálják visszahúzni, mondván úgy sem lesz jobb, mert ez az elérhető maximum.
 • Kapcsolataik főleg hasonló alvókból állnak, akikkel felszínes programokat szerveznek, a programokban gyakori szerep egy bizonyos valós vagy vélt hatalom szidása. (A kormány, a Cég, vagy éppen a férjek… ) Az ébredőket próbálják lebeszélni, a frissekkel legfeljebb rövid ideig, vagy mint munkaadó találkoznak, és többnyire utálják őket, mert élő bizonyosságot adnak arra, hogy nincs igazuk.

Az ébredők
 • Nem szeretnek dolgozni, de szeretnének, mernének változtatni ezen.
 • Kezdik felismerni saját felelősségüket az életük irányításában, elégedetlenségük mellett felismernek dolgokat, amik jók, amikkel elégedettek, önértékelésük javul.
 • Külsőleg motiválva képesek lelkesedni egy ügyért, vagy egy célért, néha találnak saját – belső – motivációt is, de elsősorban kívülről várják, hogy lelkesítse őket valami. (Ők már nem csak a pénzzel motiválhatók)
 • Felismerik, hogy nem azonosak sikerükkel, vagy kudarcukkal, hanem csupán gerjesztik azt. (Nem hiszi többé, hogy a státuszával, autójával, vagy ruhájával egyenlő)
 • Változtatni akarnak, de nem könnyű a dolguk, mert az alvók vannak többségben körülöttük, így nagyon nagy a visszahúzó erő. Könnyű „visszaaludni”. Többnyire nem tudják, hogy hol kezdjék a változást, nehezen találnak támpontokat, de keresik.
 • Kapcsolataik főleg alvókból és ébredőkből állnak, de kapcsolatban állnak néhány frissel. Ahogy ébredni kezdnek, úgy nő életükben a frissekkel való kapcsolatok száma, egész addig, míg maguk is frissé nem válnak. A programjaik egyre elmélyültebbek, egyre kevésbé keresik a felszínes szórakozást.

A frissek
 • Szeretnek dolgozni, állandóan új és új kihívásokat keresnek a munkában, örömöt találnak az esetleges monotóniában, ha az szükséges, sőt az egész életben. Gyorsan, - nevükhöz méltón frissen reagálnak a dolgokra.
 • Elsősorban belsőleg motiválhatók, saját belső céljaik és késztetéseik alapján döntenek. Ehhez az kell, hogy amíg ébrednek, addig visszaigazolást kapjanak arra, hogy az ösvény, amin járnak, az helyes.
 • Könnyen és frissen változtatnak, ha valami nem működik. Ha letörnek is, azt keresik, hogy a hibáikból hogy tanulhatnak, mit tanultak. Pozitívan szemlélik az eseményeket és nem hibáztatnak másokat, ha valami történik. Tudják, hogy a döntés a saját kezükben van.
 • Kapcsolataikat főleg a többi friss emberrel ápolják, néha adnak lehetőséget, munkát ébredőknek, vagy ha nagyban gondolkodnak, alsóbbrendű feladatokat alvókra is bíznak, belekalkulálva, hogy ők nem fognak teljes értékű munkát végezni. Könnyen felismerik - és kiemelik – az ébredőket.
 • Többnyire ambícióik vannak, boldogok, tudják, merre tartanak az életben.

Bármelyikünk tartozhat a fenti 3 kategória bármelyikébe. Az életkor előrehaladtával azonban egyre kevésbé merünk frissek lenni. Pedig ez az egyetlen lehetőségünk, hogy felébredünk, és magunk alakítjuk boldogságunkat. Azonban ha valaki nagyon hosszú időt töltött már alvásban, szinte lehetetlen felébreszteni, és friss munkára bírni. 


Amikor azonnal pénzre van szükségünk, úgy érezzük, „bármilyen munkát elvállalnák” a pénzért, legjobb, ha olyan feladatot keresünk, aminek megkérhetjük az árát. Ha olyan munkaerőnket „dobjuk a piacra”, amire nagy piaci igény van. Mindig lehet persze siránkozni, hogy „túlkínálat” van. Ám biztos, hogy van olyan dolog, amiben az adott személy a legjobb. És az a legjobb, ha azt csinálja, amiben a legjobb. 

Gyorsan pénzt VAGY rendes összeget?
Gyors pénzszerzés lehet, ha valaki nyári munka gyanánt szórólapot osztogat, vagy árut tölt fel a pultokra. Viszont én nem tudnék senkit megnevezni, aki ezt tényleg szívből élvezi, szereti. Akinek gyorsan kell a pénz, az bizony eljutott valahogy abba a helyzetbe, hogy égetően fontos számára a pénzügyi helyzetének a megoldása. Ha már kialakult egy ilyen kínos helyzet, érdemes megfontolni, hogyan lehet kimászni belőle. Ha még nem vagyunk nyakig a „levesben”, akkor pedig egyszerűen teremtsük meg megélhetésünk méltóságát! 

A sorozat részei:
Bármilyen munkát elvállalok >>
Rendes összeget akarok keresni! >>
Pénzt, de minden áron! >>

Gáspár Katalin 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6382 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x