A stressz több embert ölt meg, mint a háború
Címlap / Karrier / A stressz több embert ölt meg, mint a háború

A stressz több embert ölt meg, mint a háború

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-24

Az amerikai hadsereg körülbelül annyi katonát vesztett golyózáporban, mint amennyit stressz következtében. Elengedhetetlen tehát, hogy a stresszből fakadó problémákat minden munkáltató komolyan vegye és kezelje - hangzott el egy budapesti szakmai konferencián. Az ügyfélkapcsolati munkakörökben dolgozókra pedig hatványozottan több stressz hárul, ami sajátos stresszkezelő módszerek nélkül súlyos egészségkárosodáshoz is vezethet. 

A Budapest Calling konferencián az ügyfélkapcsolati munkakörökben dolgozókra napi szinten nehezedő stressz kérdésére is megpróbáltak megoldást találni. Jelenleg ugyanis mintegy 150 ezer ember egészségét veszélyezteti közvetlenül a stressz az ügyfélszolgálatokon és call centerekben: a monoton munka, az időhiány, a folyamatos koncentrációs és kommunikációs kényszer, az ügyintézőkre zúdított problémahegyek egytől egyig súlyos stressz faktorok. Az ilyen munkakörben dolgozók száma szakértők szerint 2-3 éven belül 200 ezer lesz, vagyis a teljes munkavállalói népesség 5-6 százalékát teszi ki.

"A probléma megkerülhetetlen - mondta Dr. Serényi János, az ÉrtékTrend szakértője a konferencián.  - Ám, hogy van megoldás, azt egy  másik, szintén amerikai adat egyértelműen bizonyítja, ugyanis az elit alakulatoknál - ahol a stresszt komolyan veszik és kezelik - az ebből fakadó veszteség csak a tizede volt a sebesülésből eredő veszteségnek."


Az Értéktrend egy idei stresszel kapcsolatos kutatásából egyértelműen kiderült, hogy életünk legnagyobb stresszforrása a munkahely, még a családtagok és a közeli hozzátartozók miatti aggodalmakat is háttérbe szorítja. Fokozottan így van ez a közönségkapcsolati munkakörökben dolgozókkal, akik súlyos egészségkárosodásra számíthatnak, ha nem sajátítják el azokat az eszközöket, amelyekkel kézben tartható a stressz.

"Az ismert, ilyenkor használt munkahelyi eszközök - a pihenőidő, a kikapcsolódás, az egészséges életmód, a motiváció biztosítása, a problémák kibeszélése - ezek mind igen fontos eszközök, ennél azonban már tovább jutott a tudomány:  vannak sokkal hatékonyabb tréningtechnikák. Ezek segítségével - amerikai hadsereg adatainak tanúsága szerint is - kiküszöbölhetők a stressz egészségromboló hatásai" - hangsúlyozta a szakértő.

Forrás: Értéktrend

Kép: piqs.de: Binärius - Oberkante Unterlippe
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3483 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x