Kulcskompetenciák növekvő hiánya
hirdetés
Címlap / Karrier / Kulcskompetenciák növekvő hiánya

Kulcskompetenciák növekvő hiánya

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-16

A vezérigazgatók 63%-a szerint a kulcskompetenciák hiánya jelenti az egyik legnagyobb kockázatot a növekedés szempontjából. 


Rendezvénynaptár
A növekedési kilátások javulásának köszönhetően a munkaerőpiac ugyan pozitív képet mutat, a PwC globális felmérése szerint azonban a vezetők számára minden eddiginél komolyabb gondot jelent a megfelelő szakemberek megtalálása.

„A kiválasztási folyamat itthon is tartogat nehézségeket a cégek első emberei szerint: míg két éve a magas vezetői potenciállal rendelkező középvezetők kiválasztása okozta a legnagyobb gondot, mára a szakképzett munkaerő felkutatása jelenti az elsődleges kihívást. A válaszadók 59 százaléka pedig tart attól, hogy a fiatal tehetségek elhagyják az országot” - hangsúlyozza Bencze Róbert, a PwC Magyarország HR-tanácsadási részlegének igazgatója.

A tanulmány főbb megállapításai:
  • Globálisan és Magyarországon is nőtt azon vállalatvezetők aránya, akik cégük létszámával kapcsolatban növekedésre számítanak, azonban közel kétharmaduk aggódik amiatt, hogy nem fognak a pozíciók betöltéséhez szükséges szakértelemmel rendelkező jelentkezőket találni.
  • A bővítésben az üzleti-szolgáltatási, a biztosítási és a technológiai szektorok járnak élen.
  • Különösen a technológiai és mérnöki vállalatok küzdenek a képzett munkaerő hiányával.
  • A közel-keleti, a délkelet-ázsiai és kínai vállalatok tervezik a legnagyobb mértékű létszámbővítést.
  • A szükséges készségek növekvő hiánya és a munkaerő drágulása arra kényszeríti a fejlődő gazdaságok vállalatait, hogy új piacokon keressenek tehetséges munkaerőt.
  • A vállalatvezetők túlnyomó többsége felismeri, hogy változtatniuk kell a stratégiájukon a tehetség vonzása és megtartása érdekében, eddig azonban kevesen tettek érte.

http://kkvhaz.hu/

(kép forrása:multikulti.hu)


 
 
[ 706 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x