Vannak-e fölösleges tapasztalatok?
Címlap / Karrier / Vannak-e fölösleges tapasztalatok?

Kurtán Klára

Vannak-e fölösleges tapasztalatok?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-15

Amikor valaki váltani akar, új karriert munkát keres, akkor gyakran érzi azt, hogy elvesztegette az eddigi életét. Fölösleges tapasztalatokat szerzett, amik nem jók semmire. De ez nagy tévedés. Nincs olyan munka és élettapasztalat, amiből ne tanulhatnánk, nem hasznosíthatnánk.  

 

Egyik ügyfelem mesélte, hogy 30 óra közérdekű munkát kellett végeznie, egy kisebb közlekedési szabálysértés miatt. 
A közérdekű munka nem annyira rémisztő, mint először gondolnánk. Valójában különböző alapítványoknál végzett munkákat lehet választani.
 
Mária egy gyermekeket támogató alapítványt választott, ahol ügyintézőt kerestek. Amikor megjelent az alapítványnál, akkor szembesült azzal, hogy valójában mi a feladat. Megadott listából kellett telefonon megkeresni az embereket, és támogatást kérni. Mivel neki az egyik legnagyobb szorongást mindig is a telefonálás okozta, először kétségbe esett. De mit volt mit tenni, neki látott. Az első nap borzasztóan nehéz volt. De a második, harmadik napon már lényegesen könnyebben ment, és a 7-8. napon már versenynek érezte. Kitűzött apró célokat, és örült, ha elérte. 
 
 
Sok haszna volt ennek a 30 órának. Sokkal könnyebben intéz el azóta telefonon bármit. Büszke voltam magára, hogy egy számára idegen terepen is helyt állt. 
Olyan emberekkel dolgozott, és találkozott, akivel a mindennapjaiban nem nagyon volt lehetősége. Végeredményben nem elvesztegetett idő volt, hanem kifejezetten hasznosnak élte meg. 
 
Az életben sokszor előfordul, hogy olyan helyzetbe kerülünk, olyan munkát kell végeznünk, amit nem igazán szeretünk, nem nekünk való. Hosszú távon biztos, hogy ilyenkor változtatni kell. Nem érdemes örökké benne ragadni egy olyan munkában, munkahelyen, ami nem okoz semmilyen örömet. De rövidebb távon, bármennyire nem szívesen végezzük el a feladatot, érdemes kicsit felülről ránézni. A legrosszabb munkából is lehet valamit tanulni, ami az életünkben hasznos lehet. De nem csak egyszerűen hasznos. Meglepő módon fel lehet használni ezt a tudást az álláskeresésben is. Akár be is lehet írni az önéletrajzba, mint olyan tapasztalatot, amivel előbbre juthatsz a karrieredben.
 
Amikor én építőiparban dolgoztam, mint technikus, bevallom, nem mindig szerettem a munkám. De amikor termelővállalatokhoz mentem dolgozni később, óriási előnyt jelentett, hogy tudtam műszaki fejjel is gondolkozni, megértettem a mérnököket, technikusokat. 

 
 
Amikor új állást keresel, vagy teljesen új szakmát akarsz találni, érdemes végiggondolni, mik azok a pontok, tapasztalatok, amik más területeken is hasznosak.
Ha megtalálod a nemszeretem munkában is azt, ahol egy kicsit is elégedett voltál, az egy jó kiindulópont lehet a későbbiekben is. 
 
A karrier-tanácsadáson pont ez az egyik legfontosabb szakasz, amikor összegyűjtjük közösen, hogy milyen eredményeket, sikereket lehet a nemszeretem munkákból is kihozni.

 

 
 
[ 1573 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x