Az igazi kutyaszeretet 7 pontja - rád igazak?
hirdetés
Címlap / Kedvenc / Az igazi kutyaszeretet 7 pontja - rád igazak?

Az igazi kutyaszeretet 7 pontja - rád igazak?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-27

A kutyát sokan szeretik - menj csak el egy nagyobb kutyás csoportba, szinte alig van olyan bejegyzés, ahol ne méltatnák négylábú társaikat a beszélgetők - mégis ahányan vagyunk, annyiféle módon szeretjük őket. Van, aki szerint néhány legyintés szükséges. Vannak, akik szerint csak simogatni szabad a kutyát. Vannak liberálisok és autokraták, de mindannyian egyetértenek abban, hogy a kutyához szív kell. Nagy, nagy szív.  

Kutyásnak lenni egy életforma. Akkor is, ha dán dogod, vagy bernáthegyid van, és akkor is, ha két maroknyi csivavád. Mert a kutya igényeiről neked kell gondoskodnod. És nem igaz, hogy kicsi kutya, kicsi gond. Minden kutyával ugyanannyit kell / kellene törődni. 

 


A kutyával - mindegy mekkora - minden nap legalább egy órát sétálni kell!
Képforrás: Harmonet

A kutyaszeretet 7 pontja

  1. Csak akkor fogadj az életedbe egy kutyát, ha képes vagy életformádat az ő szokásaihoz igazítani!
  2. Csak akkor vállalj érte felelősséget, ha képes vagy és képes leszel ellátni, ha éhes, ha beteg, vagy ha bármilyen gondozásra van szüksége.
  3. A kutya betegsége esetén fizetned kell állatorvosi költséget!
  4. A kutya szép külleméért jó minőségű felszereléseket kell vásárolnod számára (A hálóhelytől a pórázokon át a szájkosárig és a kefékig!) sőt néha kozmetikába is érdemes vinned!
  5. A kutya testalkatától függően étkezik. Megfelelő vitaminokat kell kapnia az egészséges fejlődéséhez. Gondold át, ha kutyát választasz, hogy kis, vagy nagytestű kutya alkalmas a számodra.
     
  6. A kutyának rendszeres mozgásra és térre van szüksége. Csak akkor vállalj kutyát, ha legalább napi egy órát sétálni tudsz vele, és mozogni tudtok közösen. (Ez neked is jó!)
  7. A kutyát jutalmazni és büntetni is tudni kell. Ehhez szükséges az, hogy családtagjaitok is befogadják a kis jószágot, és egyetértsenek azokban a nevelési elvekben, amiket Te megkövetelsz a kutyánál.

A kutya és a gazdái
Már a kölyök kutya tudja, hogy ki a főnök a háznál. A kapcsolatterápiával foglalkozók és a nevelési tanácsadók is javasolják, hogy a fiatal párok a gyermekvállalás előtt vásároljanak kutyát. A kutyatartás során ugyanis kiderülnek azok a nézet különbségek, amikben a két "szülő", vagy a jelen esetben a kiskutyáért és a neveléséért felelős "gazda" között feszülnek. A pár ugyanúgy fog majd viszonyulni kisgyermekéhez, mint kutyájához.

Hecsedli
Így nevezték el azt a bobtailt, akit Péter és Éva vittek haza. A kiskutyával szemben érdekes módon Péter volt engedékenyebb, Éva pedig következetesebb. Éva adott enni a kutyának, Péter járt vele többet sétálni. A kiskutya imádta mindkettejüket, de Évát tartotta a főnöknek, Pétert pedig a pajtásának. Amikor Hecsedlit a kutyaiskolába vitték és a kiképző elmondta ezt a párnak csúnyán összevesztek. Hecsedli nevelésével kapcsolatban rengeteg kompromisszumot kellett kötniük, és meg kellett tanulniuk, közös elveken nevelni a kutyát. Egy év múlva saját babájukat - Hecsedli hátán lovagoltatva - teljes egyetértésben és következetességgel nevelték.

Ne feledd, nagyon meg kell gondolnod, hogyha kiskutyát fogadnál örökbe! Keresheted a menhelyek listáját, vagy vásárolj tenyésztőtől, - soha ne szaporítótól! - és alaposan fontold meg, mert a szív önmagában kevés.
 
 
[ 6048 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x