5 természetes gyógytipp Patadokitól, ha megfázott a kutyánk...
Címlap / Kedvenc / 5 természetes gyógytipp Patadokitól, ha megfázott a kutyánk

5 természetes gyógytipp Patadokitól, ha megfázott a kutyánk

Forrás: GoldenVet
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-06

Kutya hideg van - tartja a mondás. Ilyenkor még a kutyát sem verik ki az udvarra - mondja a népnyelv. Valóban. Ilyen hidegben még a kinti kutyának is inkább bent a helye, mert könnyen megfagyhat a hidegben. Sőt, ha a kutya nagy melegből megy ki hirtelen a hidegre, könnyen megfázhat. Nézzük, mit tehetünk odahaza, a házi patikából!  

 

Kedvenc állatorvos – csoda dokink, Patadoki tanácsai 

Ha a kutya megfázott, a legjobb, hamielőbb állatorvoshoz viszi. Ha azonban messze volna az állatorvos, vagy nem tűnik súlyosnak a helyzet, esetleg hétvégén, vagy a hideg miatt nem elérhető állatorvos, akkor az alábbiakkal lehet meggyógyítani a kutyát odahaza. 

Megfázott kutya
 
 1. Főzzön neki egy gazdag húslevest, melyet langyosan kapjon meg a jószág. A húslevesben legyen gazdagon húsféle, de a leve is kerüljön mellé. Ne tegyen bele burgonyát, de zöldségből a répa, a borsó bátran kerülhet bele, sőt ebben a hidegben valamilyen zsíros dolog is – például szalonna, vagy több bőre. Igény szerint rizzsel, tésztával dúsíthatjuk a levest, de ha jól tápláljuk a kutyát, akkor ezekre nincsen szükség. Ha a kutya rosszul táplált és megfázott, akkor ne habozzunk telerakni a levesét finomsággal. Ne adjunk leveskockát, sem fűszert, egy kevés só bőven elegendő. 
   
 2. Melegedő, kuckó, takaró – ahol pihenni tud a jószág. Tegyünk elé meglangyosított, kéz-meleg vizet. Legyen előtte sok folyadék – esélyes, hogy sokat fog inni! Ha van melegítő palackunk, odatehetjük alá, esetleg fektessük egből valamilyen nem veszélyes fűtő alkalmatosság mellé. 
   
 3. Tegyen a kutya mellé – biztonságos helyre - párologtató készüléket az alábbi illóolajok egyikével: - eukaliptusz; - kámfor; - kakukkfű
   
 4. Adjon neki az alábbi gyógynövény kivonatokból néhány cseppet naponta többször: - bodza, bodzavirág, eukaliptusz
   
 5. Adjon emberek fogyasztására szánt ezüst kolloidot és/ vagy fokhagyma kivonatot, 5-10 ml/nap mennyiségben. 
 
Ne engedje ki felmelegített testtel a hidegbe, hanem fokozatosan menjen ki – például a fűtőtest mellől legyen egy kicsit az előszobában, aztán egy kicsit a teraszon, vagy a folyosón, aztán fokozatosan mehessen ki a hidegre – így nem fázik meg még jobban. Ez a módszer az egészséges kutyáknál is beválik.

Mikor kell a kutyaruha? 
A legtöbb kutyának nincs szüksége kutyaruhára, ha a fenti módszert követjük, bár sokszor igaz a mondás: kutyaruhát mosni könnyebb, mint kutyát! A nagyon apró, meleg lakásban tartott, vékony szőrzetű, illetve már idős kutyusok azonban nem baj, ha ebben a hidegben, inkább ruhában mennek ki. 
 
Ha nem múlna a baj, írjon nekem a facebook oldalamon, vagy keressen meg a rendelőmben, ahol kizárólag alternatív, természetes módszerekkel segítek kedvencének a gyógyulás útjára lépni! 

FIGYELEM! Semmilyen embereknek kézített gyógyszert ne adjon a kutyának / cicának! Megölheti vele az állatot! Mindenképp konzultáljon állatorvossal! 
 
képforrás : Pixabay 

 
 
[ 63394 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x