Óvd szíved a vörös szőlő erejével
hirdetés
Címlap / Kultúra / Óvd szíved a vörös szőlő erejével

>

Óvd szíved a vörös szőlő erejével

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-22

Egészségünk megőrzése, immunrendszerünk támogatása kiemelkedően fontos, hiszen a változékony idő, a minket körülvevő stressz és rohanás, a szellemi és fizikai igénybevétel, valamint az egyoldalú táplálkozás mind harcot vívnak szervezetünkkel, megnehezítik annak optimális működését, különösen az őszi, illetve téli hónapokban. 


Rendezvénynaptár
Sőt, nemcsak általános egészségi állapotunk megőrzése fontos, hanem az egyes létfontosságú szervek, mint a szív folyamatos “karbantartása” is. Szerencsére létezik egy különleges, multifunkcionális hatóanyag, a resveratrol, amely természetes módon óvja szervezetünket és támogathatja szívünk egészségét az év minden napján!

Mi is a resveratrol?
“A resveratrol, egy olyan, a Q10-hez hasonló, különleges hatóanyag, amely kifejezetten hatékony az immunrendszer stimulálásában. A resveratrol egy, a növényekben előforduló vegyület, amely leginkább a gyümölcsök héjában, termésében, elsősorban a vörös szőlőben, a vörösborban, a szőlőmagban, illetve a mogyoróban található meg. A növényfélék az őket érő környezeti hatásokra, sérülésekre adott válaszként termelik ezt a vegyületet, a növény immunrendszerének részét képezi.

Egészség és szépség francia módra
„A tudósokat 90-es évek eleje óta foglalkoztatja a resveratrolnak az egészségre gyakorolt hatása, amikor is első alkalommal mutatták ki jelenlétét a vörösborban, arra engedve következtetni, hogy ez az egyedülálló hatóanyag segíthet megmagyarázni a „Francia paradoxon” néven elhíresült jelenséget. A megfigyelések szerint ugyanis a francia népesség körében sokkal ritkábbak a szív- és érrendszeri megbetegedések, mint más hasonlóan kalóriadús ételeket fogyasztó országok lakói között. Kutatások azt is kiderítették, hogy a resveratrol egy nagyon erős antioxidáns, mely öregedésgátló, gombaölő és gyulladáscsökkentő hatással is bír, sőt, az általános egészségi állapotra is különösen pozitív hatással van. A közelmúltban végzett vizsgálatok pedig előrevetítik, hogy a resveratrol képes lehet gátolni a rák kialakulását, valamint növelheti a sejtek élettartamát”- árulta el a szakértő.

Egy egyedülálló hazai kutatás a resveratrol nyomában
A világon elsőként a Pécsi Tudományegyetem kutatócsoportja, végzett humán klinikai kutatást, melynek eredményeképpen sikerült feltárni a vörösbornak a szívre és érrendszerre gyakorolt kedvező hatását. A vizsgálat megállapította, hogy a piros szőlő héjában található transz-rezveratrol elnevezésű polifenol gátolja a DNS körüli fehérjék károsodását. Már korábbi orvosbiológiai kutatások is bizonyították, hogy a szív és érrendszeri betegségek alapjait gyulladásos folyamatok és az oxidatív stressz okozza. A különböző antioxidánsok bevitele azonban lassíthatja az erek károsodását javítva a szénhidrát-anyagcserét, így segíthet többek között az infarktus megelőzésében, valamint a szív további károsodásának akadályozásában.

Az eredmények szerint tehát 5 milligramm rezveratrol napi bevitelével, vagyis 2-3 deciliter vörösborral biztosítható a szervezet számára szükséges jótékony mennyiség, amelynek segítségével jelentős mértékben javíthatunk az életminőségünkön, valamint megelőzhetünk számos komoly szívproblémát. Azonban a kutató szerint célszerű lenne ehhez a polifenolhoz alkohol nélkül hozzájutni, és a szőlő héjából nyert hatóanyagot például táplálék-kiegészítőként fogyasztani. Szerencsére ma már ilyen, bárki által fogyasztható formában is megtalálható ez a multifunkcionális hatóanyag, hiszen az „Ezmelts Resveratrol 150” egy olyan étrendkiegészítő tabletta, amely szájban oldódva, biztosítja a hatóanyag lehető leghatékonyabb célba juttatását, mivel a máj bontóenzimjeit megkerülve jut a véráramba. Így minden egyéb kísérő anyag nélkül, tisztán fogyasztható a jótékony hatóanyag. A legújabb vizsgálati eredmények alapján a resveratrol pedig nem csak a szív- és érrendszerre van pozitív hatással, hanem komoly szerepet játszhat a cukorbetegség megelőzésében is - tudhatjuk meg Dr. Kroó Sándor az Ezmelts vitaminok szakértőjétől. 
 
[ 2123 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x