Für Anikó, 30Y, Gróf Balázs - mi a közös?
Címlap / Kultúra / Für Anikó, 30Y, Gróf Balázs - mi a közös?

>

Für Anikó, 30Y, Gróf Balázs - mi a közös?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-08-02

A 30Y egy posztumusz Cseh Tamás dalt is eljátszik szerda este a Dob+Basszusban. 


Rendezvénynaptár
Az elmúlt 4 hónapban új formában, új tartalommal jelentkezett a Dob+Basszus, Lévai Balázs többszörös díjnyertes könnyűzenei tévéműsora a Bárka Színház színpadán. A szerdán folytatódó produkció ismert zenekarokat, költőket és színészeket szerepeltet együtt, akiktől egyedi művészi megoldásokat, szokatlan együttműködéseket láthatunk. Szerda este Für Anikó egy dal erejéig beszáll a 30Y-ba énekelni, míg a zenekar eljátssza azt a dalt is, amelyet Cseh Tamás halála után írt a dalnoknak szerzőtársa, Bereményi Géza.


Február 10-én a tíz (és nem harminc) éves 30Y zenekar lesz a Dob+Basszus Live főszereplője.
Napjaink talán legnépszerűbb alternatív rockegyüttese 2000-ben alakult. Nevüket egy szombathelyi buszjárat jelzéséről azért vették kölcsön, mert tetszett nekik, frappánsnak találták, és mert szerintük bárkinek bármit jelenthet. Dalaikra is ez jellemző; nem üzennek, nem térítenek, nem görcsölnek, hanem lazán zenélnek. A pécsi gyökerű együttes négy évig tartó útkeresés után találta meg igazi hangját. A sokféle hatás közül a 90-es évek amerikai zenekarainak hangzásvilága az, ami stílusukat leginkább meghatározza. Nem feledve persze a középkori kobzos énekmondókat sem.Ezen a februári szerda estén megtudhatjuk, hogy a frontember melyik egyetemen tanít, hogy miként szól Für Anikó előadásában a Pécsi tánctanár, s hogy Bereményi Géza milyen dalt ajándékozott a csapatnak.
Beletekinthetünk továbbá Gróf Balázs képregényébe, melynek dialógusai kizárólag 30Y dalszövegekből állnak. A közönséget szórakoztatja még a Dob+Basszus két tehetséges riportere, Mucsi Zoltán és Scherer Péter, továbbá speciális műholdas kapcsolat segítségével bejelentkezik a Pécsi Tudományegyetem rektora is. Mindezt élőben Lévai Balázzsal, február 10-én este 7 órától, a Bárka Színházban. Jegyek kaphatók a helyszínen, valamint on-line.
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4955 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x