MAB - vérfagyasztó magyar webthriller
hirdetés
Címlap / Kultúra / MAB - vérfagyasztó magyar webthriller

>

MAB - vérfagyasztó magyar webthriller

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-23

Hamarosan véget ér Magyarország első webes thriller sorozata, a MAB. Az utolsó részt - a korábbiaktól eltérően - egy közönségtalálkozóval egybekötött vetítésen mutatja be az alkotógárda március 20-án 21 órakor a főváros VII. kerületében, az Akácfa utca 51. szám alatt található Fogasházban. 

Életünk minden szegletét behálózta az internet. A világhálón keresztül tartjuk a kapcsolatot rokonainkkal, barátainkkal, interneten keresztül vásárolunk, és tájékozódunk a nagyvilágról. Virtuális életünkre alapozva jöttek létre az Amerikában már oly népszerű websorozatok, melyek hazai úttörője és vezéralakja Horgas Ádám rendező, aki önerőből, színész barátaival készítette el Magyarország első thriller websorozatát, melyet a nézők ingyenesen tölthettek le a YouTube-ról.


Ugyancsak a film rendezője alkotta meg az internetes filmezéshez kapcsolódó új fogalmat, a „webse”-t (ejstd: vebszi), mely a web és a series szavakból áll össze.
A MAB epizódról epizódra ezreket vonzott a képernyők elé, bizonyítva ezzel, hogy létjogosultsága van a magyar webszériák, illetve alkotóik támogatásának. Szintén a sorozat sikerét mutatja, hogy a legismertebb hazai online közösségi oldalon több százan jelezték már, hogy részt vesznek a vasárnap esti vetítésen és együtt merülnek el a hazai alkotótól származó thriller rémületében.


A legenda életre kelt
A kelta legendán alapuló 16, egyenként 8 perces részek kifejezetten az internetes felhasználásra épülnek. A történet szerint egyetlen éjszaka alatt kihal egy bérház a város közepén. Az áldozatokon nincsenek külsérelmi nyomok. Az egyik lakás viszont csupa vér, a tükrökön pedig vérpára telepedett meg. Mi történt éjjel? A rendőrség kutatni kezdi a rejtély nyomait.

Mab a kelta mitológiában a fekete mágia királynője, az Arthur-mondakörben Merlin varázsló legfőbb ellenlábasa. Közismert irodalmi megjelenése a Rómeó és Júlia című Shakespeare-tragédiában található. Mercutio híres monológja olyan gonosz tündérként ábrázolja, aki álmában támadja meg az embereket, hogy pusztító szenvedélyekkel vigye őket romlásba.


Az áldozatok egyfajta közös álomba esnek, álmukban képesek kommunikálni egymással, és nem tudnak felébredni, amíg nem játsszák végig Mab többnyire halálos kimenetelű játékát. Akik ebben a különleges álomvilágban meghalnak, azok a valóságban is elhunynak. Ezzel magyarázzák, hogy a tömeges halálesetek során sosem volt az áldozatokon külsérelmi nyom.

A MAB hivatalos weboldala 
 
[ 3064 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x