Michael Jackson halálának évfordulóján - mit üzen a popkirály...
Címlap / Kultúra / Michael Jackson halálának évfordulóján - mit üzen a popkirály tragédiája?

>

Michael Jackson halálának évfordulóján - mit üzen a popkirály tragédiája?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Ha úgy érkezel a világra, hogy tudod, hogy szeretnek, és így is távozol, mindennel meg tudsz birkózni, ami a kettő között történik" nyilatkozta egykor Michael Jackson. A popkirály legendás életútja egy maratoni koncertsorozatban tetőzött volna 2009-2010-ben, amelyre azonban már nem került sor: orvosa "segítsége" révén függőséget okozó szerek végeztek a popkirállyal nyolc esztendeje, június 25-én.  

 A minden idők egyik legsikeresebb előadóművészének számító világsztár albumai több tízmillió példányban keltek el világszerte. A jó 45 évnyi zenei pályáján tizenhárom Grammy-díjjal jutalmazott zenész 2009-ben bejelentette, hogy visszatér a koncertszínpadra. Rajongók tömegei várták a tervezett londoni koncertsorozatot a több mint egy évtizedes turnészünet után: az utolsó nagy-britanniai fellépésként beharangozott előadásokra már egy évvel előbb – szinte percek alatt – elfogyott mind a háromnegyed millió jegy.


A maratoni koncertsorozatra készülő énekes nyugtatókat és antidepresszánsokat szedett, s e szerek mellékhatása kóros álmatlanság volt.

Magánorvosa, hogy ezt kezelje, rászoktatta Jackót a propofol nevű, műtétekhez használatos kórházi altatószerre. Az orvos összesen 17 súlyos szakmai hibát vétett a popsztár kezelése során, amelyek végül az énekes halálához vezettek – nyilatkozta a Columbia University egyik professzora, akit a vád tanújaként hallgattak meg. Gondatlanságból elkövetett emberölés vétségében a Los Angeles-i esküdtszék bűnösnek találta az elhunyt popsztár orvosát, aki a rárótt négy év börtönbüntetésből kettőt töltött le, amikor 2013-ban szabadlábra került.

Michael Jackson a halálát megelőző órákban hatalmas adag, 25 milligrammnyi propofolt kapott az egyébként szedett, nem kevesebb mint 6 különböző szer – nyugtató, antidepresszáns és fájdalomcsillapító – mellé. A sok-sok kémiai anyag méregként telítődött a popkirály szervezetében. A művészvilágban nem ő az egyetlen, aki így járt: a 2008-as Batman-filmben Jokert alakító, Oscar-díjas Heath Ledger szervezete is tele volt kémiai anyagokkal – pszichiátriai szerekkel és fájdalomcsillapítókkal – aminek következtében életét vesztette 2008-ban; ő is álmatlanságban szenvedett, és hat különböző szert szedett. Brittany Murphy amerikai színésznő szervezete úgyszintén ilyen mérgekkel telítődött; ő 2009-ben vesztette életét.

Gyógyszerre szedett gyógyszer: nyugtatók, antidepresszánsok, függőséget okozó altatók – tömegesen írják föl szereiket a pszichiáterek, ami sok-sok milliárd dolláros profitot termel nemzetközileg a gyógyszergyártóknak.

Michael Jackson halálának évében, 2009-ben a becslések szerint a pszichiátriai szerek mellékhatásként több mint 700 ezer súlyos reakciót váltottak ki, és e szerek évente 42 ezer ember halálát okozzák. Az ilyen szerek mellékhatásairól szóló hírek nem számítanak újdonságnak. Az utóbbi évtizedekben hivatalos gyógyszer- és egészségügyi szakhatóságok sorozatban jelentettek meg nemzetközi figyelmeztetéseket bizonyos pszichiátriai szerek – köztük antidepresszánsok – veszélyes mellékhatásairól.

Vajon hány emberéletbe kerül még – hány őstehetségnek, hány ártatlan embernek kell meghalnia ahhoz –, hogy nyilvánvalóvá váljék: nem működik a biokémiai megoldás a lelki problémákra, nem elégséges, ha az embert mindössze kémiai folyamatoknak tekintik?

Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért
Közép-Európa Alapítvány
Tel.: 06 1 342 6355
Mobil: 06 70 330 5384
E-mail: panasz@cchr.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 3050 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x