Horror túrával érkezik a 11. Nyitott Műtermek Délutánja...
hirdetés
Címlap / Kultúra / Horror túrával érkezik a 11. Nyitott Műtermek Délutánja

>

Horror túrával érkezik a 11. Nyitott Műtermek Délutánja

Forrás: Kortárs PR
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-12

Az őszi Nyitott Műtermek Délutánja program alatt 4 műteremház kapui nyílnak meg az érdeklődők előtt, ahol az alkotó művészek személyesen köszöntik a látogatókat. Nem mindennapi alkalom, hogy több mint 50 művésszel is lehetőség adódik találkozni és beszélgetni a kétnapos rendezvény alatt.  


Rendezvénynaptár
2017. október 21-22-én 11. alkalommal rendezik meg a Nyitott Műtermek Délutánját. A kétnapos esemény alatt a közönség bepillantást nyer a kulisszák mögé, találkozhat művészekkel, vezetett túrákon kaphat átfogóbb képet az alkotásokról. Szombaton a műteremházaké a főszerep, az érdeklődők ellátogathatnak a LAOS, az Art Quarter Budapest, a Budapest Art Factory és az Eleven Blokk műteremházakba, majd vasárnap tematikus sétákra várják a közönséget a szervezők, amelyek során olyan művészekkel találkozhatnak, mint Verebics Ági, Horváth Dániel, Kelemen Zénó vagy Hollós Ádám.Az őszi Nyitott Műtermek Délutánja program alatt 4 műteremház kapui nyílnak meg az érdeklődők előtt, ahol az alkotó művészek személyesen köszöntik a látogatókat. Nem mindennapi alkalom, hogy több mint 50 művésszel is lehetőség adódik találkozni és beszélgetni a kétnapos rendezvény alatt.

A kezdeményezést Bérczi Linda, művészeti menedzser hívta életre 2012-ben, azóta évente kétszer rendezik meg. A Nyitott Műtermek Délutánját az a felismerés indította útjára, hogy a műtermi látogatások és művészekkel való találkozás által az érdeklődő közönség közelebb kerül a kortárs művészeti alkotások megértéséhez és sok esetben a későbbiekben is aktív figyelemmel kíséri a program kapcsán megismert művészek alkotói pályafutását. Az interaktív tárlatvezetések és kötetlen beszélgetések arra inspirálják a közönséget, hogy lépjenek ki a szemlélő szerepből, és váljanak részesévé ennek a színes és izgalmas művészeti világnak.2017. október 21-én négy különleges műteremház várja az érdeklődőket inspiráló beszélgetésre, vagy akár csak passzív nézelődésre. Az egyik helyszín a LAOS (L Art Open Studios) műteremház és kiállítótér, ahol a délután alatt a művészekkel való találkozás mellett a Áttűnés című, Hermann Zsófia munkáit bemutató tárlat is megtekinthető lesz. A pár perc sétára található Art Quarter Budapest független kulturális intézményben a rezidencia programjának köszönhetően a hazai művészek mellett nemzetközi művészekkel is találkozhat a közönség, továbbá megtekintheti Can Altay, Andy Holden, Nicoline van Harskamp, László Gergely, Kaszás Tamás, Katarina Šević csoportos kiállítását, Forecasting Broaken Past címmel. A Budapest Art Factory indusztriális tereibe most utoljára pillanthatnak be az érdeklődők, és nézhetik meg Juhász Dóra, Kucsora Márta, Szász Sándor, és a vendégművész Gawie Hubert (ZA) műtermeit. A negyedik helyszín, az Eleven Blokk a Bartók Béla úton hét, egymástól pár percre lévő helyszínt foglal magába, ahol a túrák alatt több mint egy tucat művész műtermének kapui nyílnak ki a nagyközönség számára.
Vasárnap, október 22-én, egy-egy séta keretében lakásműtermek rejtekébe látogathatnak el az érdeklődők.  Ősszel a természet is színpompásabb, mint általában. Így van ez a “Paletta túra – színes vasárnap” című művészeti túra három festőjének, Kontra Ágnes, Hollós Ádám és Papageorgiu Andrea műtermeiben is. A séta során a festészet változatos arcait ismerhetik meg a résztvevők: felsejlő természeti jelenségek hívnak belső utazásra, társadalmi lenyomatokat fedezhetnek fel ember és környezetének vagy éppen saját lelkének viszonyáról.

Egy bérház földszinti kislakása, egy üzletház VI. emeleti bérleménye és egy földalatti köztér. Mindegyik helyszín az alkotás különleges atmoszférájú színterei, ahova az “Utazás a ‘vásznam’ körül: műértés szuteréntől metrószintig” séta alkalmával most bepillantást nyerhetnek az érdeklődők. A túra során Gaál Kata, Fábry Katalin és Horváth Dániel alkotásai, műtermei és gondolatai közt teszünk nagyívű utazást.Az délután kezdődő “Horror túra” elnevezésű programon a bátrabb látogatók betekintést kaphatnak Kis Róka Csaba, Verebics Ágnes és Kozma Andrea műtermeibe. A túra során három, fő témájában hasonló, de más-más megközelítéssel dolgozó művészt ismerhet meg a közönség.

Az “Élet menetétől a VLMIbe, avagy az alkotás sokszínűsége” túra a Március 15-e téren indul, Kelemen Zénó “Élet Menete” című szobrától a VLMI műhelybe, ahol Boros Mátyás, Szántói Lilla, Bíró Gergő és Szőke Dániel Bogdán egy térben egyesítik a képző- és az alkalmazott művészetet.
 
A teljes program és a jegyinformáció ide kattintva olvasható.
 
 
[ 1337 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x