Bilincs, Szabadság, Mozsár
Címlap / Kultúra / Bilincs, Szabadság, Mozsár

>

Bilincs, Szabadság, Mozsár

Forrás: Kortárs PR
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-24

A Kortalan Kortárs sorozat október 30-án a Bilincs/Szabadság hívószavakra szerkesztett előadásában idéznek a nemrég megjelent Mészöly-Polcz levelezéskötetből, beszélnek Észak-Koreáról, olvasnak szakácskönyvből, énekelnek szerelemről. Fodor Annamária, Herczeg Adrienn és Járó Zsuzsa ismét egy új előadással készül, ami csak egyszer lesz látható a Mozsár Műhelyben. Az estet Szily Nóra beszélgetése zárja, vendége Szabó Győző.  


Rendezvénynaptár
A Nagymező utcai Mozsár Műhelybe érkezve a nézők egy kiállításon találják magukat. A falakon a három szereplő színésznő portréi, sminkben, smink nélkül és jelmezben. Kállai-Tóth Anett fotóiról nem csak a nőiesség sugárzik, mert a színésznők idén férfiszerepbe is bújtak a képek kedvéért.A színpadon teret kap az irodalom, az improvizáció, az élő zene, és a film is megjelenik, ahol megint ütközik a férfias és nőies energia – a három színésznő azt a feladatot találta ki magának, hogy eljátsszák, milyen férfiak lennének.
Az est címe Bilincs/Szabadság, amelyet azért választottak a művészek, mert a közelmúltban jelent meg Mészöly Miklós és Polcz Alaine levelezéskötete, és ez a könyv, illetve ennek címe is ihletője a sorozat új epizódjának. De nem csupán ennek a két írónak a levelei és írásai elevenednek meg a színpadon, hanem hallunk monológot Észak-Koreáról és a magyar börtönök világáról is.

Kortalan Kortárs sorozat minden alkalommal egy teljesen új, tematikus előadással jelentkezik, így megismételhetetlen élményben részesíti nézőit a Mozsárban. Az alkotócsapat állandó művészei Fodor Annamária, Herczeg Adrienn és Járó Zsuzsa, minden alkalommal teljesen elölről építik fel az előadást, hogy végül egy varázslatos „összművészeti csemegében” legyen részünk.Az első felvonásban kortárs szövegek feldolgozását láthatjuk, ami minden eseményre külön, a témában felkért művészek munkáiból és más válogatásokból áll össze. Van a szerzők között olyan, aki kifejezetten erre az estére ír valamit, de akad olyan is, aki korábban nem publikált művét hozza nyilvánosságra. A második felvonásban Szily Nóra kérdezi az aznapi témáról és sok minden másról a három színésznőt és egy meghívott vendéget. Október 30-án Szabó Győző ül majd a hölgykoszorúban, hogy a bilincs és szabadság asszociációit boncolgassák.

Az előadás 30-án este fél 8-kor kezdődik a Mozsár Műhelyben.
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1484 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x