Szex, szerelem, intimitás
Címlap / Kultúra / Szex, szerelem, intimitás

>

Szex, szerelem, intimitás

Forrás: Kortárs PR
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

De nem is akármelyik, hanem az Első! A Kortalan Kortárs előadássorozat legújabb részében, a Fodor Annamária, Herczeg Adrienn, és Járó Zsuzsa ötletéből született sorozat hetedik előadása a Mozsár Műhelyben az "Első" címet viseli, és a szintén ezen a címen megjelent könyv ihlette. A Csapody Kinga és Nagy Boldizsár által szerkesztett kötetben tizenöt kiváló szerző vállalkozott arra, hogy egy-egy novellában meséljen az elsőről. Az est második felében Szily Nóra kérdéseire válaszol a három színésznő és az est vendége, Kozmann György, kétszeres olimpiai bronzérmes magyar kenus.  

A Mozsár Műhely színpadán most egy éve, hogy bemutatták az első Kortalan Kortárs előadást, a Botrányt, decemberben pedig már a hetedik résszel érkezik a sorozat a Nagymező utcába. Minden előadás teljesen új és egyedi és csak egyetlen egyszer látható.



Az Első címet viselő Kortalan Kortárs előadás a különféle első élményekről mesél. Többek között előkerül Fodor Annamária 14 évesen írt sportnaplója az első aranyéremről, Járó Zsuzsa szüléséről mesél Sipos Vera színész-költőnő segítségével, aki versbe írja az élményt, Herczeg Adrienn pedig az első szexuális élményéről beszél majd a közönségnek.

„Még előtte? Vagy régen túl, de még mindig olyan, mintha tegnap történt volna? Legyen nagyon jó, vagy kevésbé, mindenki emlékszik AZ ELSŐ alkalomra. Amiről nem beszél senkinek. Vagy épp elmondja mindenkinek. Ami annyiféle történet, ahányan vagyunk.” – olvasható az ihlető kötet fülszövegében.
Az előadások során hagyományosan olyan kortárs magyar szövegeket visznek színpadra, melyek egyébként talán sosem kerülnének így „terítékre”. Ez a decemberi előadásban sem lesz másképp.



A címet is ihlető „Az Első” kötet mellett a közönség Cserna Szabó András és Szentesi Éva külön, erre az előadásra készült írásait ismerheti meg, az est második felében pedig Szily Nórával beszélget a három színésznő és az est vendége, Kozmann György, többszörös világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai bronzérmes magyar kenus. Az előadás estéjén Az Első című kötetet továbbá a korábbi előadás alapjául szolgáló Polcz Alaine és Mészöly Miklós levelezéseit összefogó A Bilincs Szabadság Legyen című könyvet is kedvezményesen lehet majd megvásárolni.



A Mozsár Műhely idén megújult nézőtérrel és bérletkonstrukciókkal várja nézőit. Decemberben a nagysikerű Élet.Történetek.hu színházi sorozat mind a három része látható lesz a Nagymező utcai színházban olyan színészek előadásában mint Borbély Alexandra, Ullmann Mónika, Egri Kati, Egri Márta, Lázár Kati és Epres Attila. Az év utolsó napján, december 31-én mutatják be az Így viszik át – Nyáry Krisztián alapján című darabot Bakonyi Alexa, Döbrösi Laura, és Mohai Tamás előadásában.

Az Első bemutatója a Mozsár Műhelyben (1065 Budapest, Nagymező utca 21.) 2017. december 17-én 19.30-kor kezdődik.



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3949 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x