Nem tudott kottát olvasni Michael Jackson
hirdetés
Címlap / Kultúra / Nem tudott kottát olvasni Michael Jackson

>

Nem tudott kottát olvasni Michael Jackson

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-24

Idén lesz tíz éve, hogy a pop királya itt hagyott minket, de azóta sem telik el úgy nap, hogy ne hallanánk a Jackson család munkásságáról vagy épp valamelyik tagjának botrányairól. A napokban jelentek meg a kritikák Michael életéről szóló 4 órás dokumentumfilmről, ami miatt lánya, Paris ismét terápiára kényszerült. De hogyan is kezdődött a zenei pályafutása, mit köszönhet testvéreinek, mi áll a The Jacksons zenekar sikere mögött?  


Rendezvénynaptár
Michael Jackson a család hetedik gyermekeként már nagyon korán, ötéves korában a zene körül mozgott. De nem csak ő, hanem az egész család tehetségesnek bizonyult. 1964-ben lett a fiútestvéreiből álló zenekar tagja, amelyet az apjuk, Joseph menedzselt. Később felröppentek olyan hírek is, hogy a lánytestvérek is zenekart alapítanak, de végül ők inkább szólókarrierbe kezdtek.

A Jackson testvérek elmondása szerint nem csak lelkileg, de fizikailag is fenyegette és bántalmazta őket az apjuk, hogy minél többet hozzon ki a gyerekeiből álló bandából. Valószínűleg minden vélt vagy valós elhajlás gyökere az apai brutalitásra vezethető vissza. Később az öt testvérből álló formáció a The Jackson 5 nevet kapta. Michael itt kezdett el énekelni, mellette pedig Tito, Jackie, Jermaine és Marlon alkotta a zenekart. Ő maga gyerekkori hangját Minnie Mouse-éhoz hasonlította.


Bár zenész családban nőtt fel és az alapokat már nagyon fiatalon elsajátította, de meglepő módon kottát olvasni vagy írni sosem tanult meg. Saját zenei jelölést alakított ki magának, a hangszerek hangját pedig hallás után énekelte fel.

A családi banda a zenei tehetségen kívül a látványos koreográfiának köszönhette sikerét. Több tehetségkutató megnyerése után a Tamla Motown kiadóval kezdtek el dolgozni. Majd 1976-ban Jermaine kilépésével nevet váltottak, helyére a legkisebb testvér, Randy érkezett, és már csak a The Jacksons néven emlegették őket.

Olyan nagy slágereket köszönhetünk nekik, mint az I Want You Back vagy a Blame It On the Boogie, amelyek a mai napig nagyon népszerűek. Több zenei listát is megdöntöttek, gyakran léptek fel Elvis Presley-vel. Számos generációnak szolgáltak inspirációként, többek között a Backstreet Boys, a New Edition, az N*SYNC, a New Kids on the Block, a Jonas Brothers vagy éppen a One Direction zenekarnak.

A ’80-as években Michael inkább már a szólókarrierjére koncentrált, így utolsó albumuk 1989-ben jelent meg. Nem csak Michael, hanem a The Jacksons formáció is kapott csillagot a hollywoodi hírességek sétányán. A zenekar pedig még ma is aktív, a The Jacksons 50th elnevezésű turnéval járják a világot, és ugyan Michael nélkül kell koncertezniük, de a sikerük így is töretlen.

 
 


 
 
[ 1349 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x