Új gyermekkönyvek a Pagony Kiadó jóvoltából a Könyvhéten...
Címlap / Kultúra / Új gyermekkönyvek a Pagony Kiadó jóvoltából a Könyvhéten

>

Új gyermekkönyvek a Pagony Kiadó jóvoltából a Könyvhéten

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Az olvasás mindenki számára öröm. Sőt, nagyon hasznos. Kevés fontosabb dolgot érdemes megtanítani gyermekeinknek, mint a könyvek szeretetét. A Pagony Kiadó fantasztikus és új gyermekkönyvekkel várja a mini olvasókat és a szüleiket a Könyvhéten.  

A Pagony könyvheti újdonságai között minden korosztálynak találhatók könyvek.

Marék Veronika két új kötettel és jelentkezik: egy Boribon-lapozó mellett összegyűjtött meséinek második kötete is a Könyvhétre jelenik meg. Berg Judit új Maszat-kötetében a főszereplő kisfiú Londonba látogat. Julia Donaldson új verses meséjét Papp Gábor Zsigmond fordította. 

Dániel Andrástól új kufli-kötet érkezik, Pásztohy Panka pedig Pitypang és Lili sorozatát folytatja. A 3-5-8 perces mesék új kötetében ezúttal nem fordítások, hanem magyar szerzők tollából születő mesék olvashatók. Vadadi Adrienn kezdő olvasóknak szánt sorozata, a Matricás Laci pedig a leginkább kezdő olvasóknak szánt nagybetűs résszel bővül. És új szerzőt köszönt a Pagony: Bán Zsófia első gyerekeknek írt könyvében egy igazán vagány iskolai osztályt mutat be.


A LEGKISEBBEKNEK:


Marék Veronika: Boribon utazik (a szerző illusztrációival)


Marék Veronikát már a legkisebbek is szeretik, és most már lapozó formájában is magukkal vihetik bárhova. A lapozóban a kismackó útnak indul, újabb és újabb közlekedési eszközökre száll, és egyre nagyobb csapattal halad tovább. Végül megérkeznek Annipannihoz, aki már nagyon várta a többi kötetből is jól ismert állatokat, hogy együtt piknikezzenek a napsütötte réten. Az okozza a legnagyobb izgalmat a könyvben, hogy nem tudjuk, hova tartanak, illetve a különböző járműveknek először csak részleteit látjuk, majd a következő oldalpáron látjuk a teljes képet. 0 és 3 éves kor között ajánljuk.

Berg Judit: Maszat a repülőn (Agócs Írisz illusztrációival) Maszat nagy útra készül.

Londonba utazik repülővel, hogy meglátogassa az unokatestvérét, Kamillát. Még sosem ült repülőn, és mindent rettentő izgalmasnak talál! A londoni gyerekekről pedig kiderül, hogy nem beszélnek magyarul – de így is nagyon jól lehet velük játszani! Berg Judit népszerű Maszat-sorozatának legújabb része 2 rövid, képes mese Agócs Írisz kedves rajzaival, amely a bölcsődés, óvodás korosztály első könyve lehet a repülésről. A nyári szünetben sokan külföldre utaznak nyaralni, rokonokhoz vagy régi barátokhoz. A szülők szeretik előre felkészíteni a gyerekeket, hogy mi is fog történni a reptéren, hiszen ez nem tartozik hozzá a mindennapi rutinhoz. Az új könyvben Maszat segít a legkisebbeknek felkészülni arra, hogy mi fog történni velük a repülőtéren. 2 és 5 éves kor között ajánljuk.




Julia Donaldson: Pikó a nagyotmondó kishal (Axel Scheffler illusztrációival)

Julia Donaldson és Axel scheffler közösen írt állatos történetei a fantázia erejével varázsolják el a legkisebbeket. Az új kötetben a Pikó nevű halacska mindennap elkésik az iskolából... Hogy miért? Mert vízi csikón lovagol, ráján lopakodik, vagy éppen beszorul egy kincsesládába, ahonnan aztán egy sellő szabadítja ki. Pikó elvész a korallzátony sztárjai között, mert szürke, kicsi, és csak egyetlen dologban különleges: nagyszerű történeteket talál ki. Hogy a nagyotmondás-e ez vagy valami más, az kiderül a rímes-ritmusos szövegből, melyet most is Papp Gábor Zsigmond fordított zseniálisan! A könyvben a kisgyermekkori fantázia világa tárul fel előttünk. 2 és 5 éves kor között ajánljuk.



OVISOKNAK:


Dániel András: A kuflik és a pofavágóverseny (a szerző illusztrációival)

Egy őszi reggelen Bélabá arra ébred, hogy kiújult a makacs ugródudor-zsibbadása. Nem is csoda ebben az időben, amikor minden csupa lotymánc és szipony! Szegény Bélabá! Itt már csak az elhagyatott rét doktora segíthet... A második mesében kiderül, hogy a hajnali pofavágással nagyon kell vigyázni! A kuflik is alaposan átbeszélik, mikor és hogyan vágjanak bele a gyakorlásba. Mindenki megnyugtatására már most eláruljuk, hogy a kötetből az is kiderül, ki nyeri a pofavágóversenyt. 3 és 8 éves kor között ajánljuk.




3-5-8 perces mesék – utazáshoz és kalandozáshoz (antológia magyar szerzők meséivel, Kismarty-Lechner Zita illusztrációival)

A 3-5-8 perces mesegyűjtemény azokra az estékre kínál megoldást, amikor időhiány miatt a fürdés után egyből az alvásnak kellene következnie, viszont mindenkinek nagyon hiányozna az esti mese. Az új kötet három részre van osztva, a rendezőelv továbbra is a mesék időtartama. A történetek nem összefüggők, ezért a mesélőt sem köti a sorrendiség, bátran lehet váltogatni hosszabb és rövidebb történetek közül. A sorozatban eddig fordítások jelentek csak meg, amikben az egyes kötetek összes meséje egy szerző alkotásai voltak.
Több szempontból is különleges a most megjelent gyűjtemény, hiszen minden mese egy-egy közkedvelt, magyar kortárs író nevéhez köthető. A háromperces mesék blokkjában szereplő meséket Marék Veronika, Harcos Bálint, Gimesi Dóra, Majoros Nóra, Dávid Ádám, Mészöly Ágnes és Gévai Csilla írták. Az ötperces mesék szerzői: Adamik Zsolt, Stiglincz Milán, Molnár T. Eszter, Kertész Erzsi, Berg Judit, Dániel András, Lackfi János és Igaz Dóra. Az utolsó, a harmadik rész, a nyolcperces mesék írói: Kertész Edina, Vadadi Adrienn, Wéber Anikó és Kiss Judit Ágnes. 3 és 6 éves kor között ajánljuk.


Pásztohy Panka: Pitypang és Lili – Pitypang segít (a szerző illusztrációival)

Pásztohy Panka népszerű kutyás sorozata újabb résszel bővül. Ebben a mesében Pitypang különleges kutyusokkal találkozik: a segítőkutyákkal. Lilivel és Pitypanggal együtt pedig mi is megtanulhatjuk, hogyan zajlik a kutyák kiképzése, és hogy honnan tudhatjuk, ha valakinek segítségre van szüksége a környezetünkben. 3 és 8 éves kor között ajánljuk.



KISISKOLÁSOKNAK:


Vadadi Adrienn: Matricás Laci és a csokitorta – nagybetűs szint (Mayer Tamás illusztrációival)


A Most én olvasok!-sorozat egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar “olvasni tanulok”-sorozat, amelyben a Pagony legkiválóbb szerzői írják a sorozat köteteit. Ezek öt nehézségi szinten egyre több és bonyolultabb szöveggel és egyre kevesebb képpel vezetik be az olvasás birodalmába a gyerekeket. Az eddig már megjelent köteteket most új, NAGYBETŰS, bevezető szint egészíti ki, amelyet a teljesen kezdő olvasók is önállóan olvashatnak.
Vadadi Adrienn ismert meséjében Matricás Lacinak édességre fáj a foga… Az egyik ház ablakából sütiillat száll. Vajon sikerül ellopni a finomságot, vagy inába száll a bátorsága? 5 és 8 éves kor között ajánljuk.


Marék Veronika: Alfa bácsi titka (Baranyai (b) András illusztrációival)

A bohóc és a kismajom után most megjelenik Marék Veronika életművének második válogatása, ezúttal Baranyai (b) András rajzaival! Ez a kötet nagy óvodásoknak és kisiskolásoknak szól, és csupa-csupa hétköznapi mese van benne. A tizenkét történetben, melyeket áthat a retró hangulat, olyan karakterekkel ismerkedhetünk meg, mint a kalóz nagypapa, a titokzatos Alfa bácsi vagy Apu-bé. A történetek változatos, de mindenki által ismert helyszíneket vonultatnak fel, van közöttük balatoni táborban vagy pesti bérházban játszódó, de olyat is találunk, ami egy áruházban vagy telefonfülkében zajlik. Az illusztrációk érzékletesen jelenítik meg a mesék miliőjét, Baranyai (b) András illusztrációi is ezt a retró hangulatot erősítik az olvasóban. A ruhák, a tárgyak, a járművek mind visszavisznek a 60-as, 70-es, 80-as évek világába. A meseolvasó szülők felismerhetik a gyerekkoruk jellegzetes játékait, lakberendezési tárgyait vagy ruhadarabjait, de akár még a jellegzetes szomszéd bácsi is ismerős lehet. 5 és 8 éves kor között ajánljuk.


Bán Zsófia: Vagánybagoly és a harmadik Á – avagy mindenki lehet más (Nagy Norbert illusztrációival)

A harmadik Á igazán különleges osztály. Ide jár Nemhanemka, Pipacs Vili, Kasza Blanka, Varga Liza, Hirlemon Bonifác, Biliboc Valentin, Hardtmuth Kohinoor és Lakatos Sanyika is. Ahányan vannak, annyi-félék! Van egy szuper tanító nénijük, Mimi néni, aki mindig mindent megold. De van, amikor Mimi néni sem elég: ilyenkor lép a színre Vagánybagoly, aki ott él az iskola melletti erdőben, mindent tud, mindent lát, mindent ért, és segít a gyerekeknek. Vagánybagoly és a 3./Á tanulóinak történetei hétköznapi iskolai események, melyekbe a gyerekek nyelvét értő, a gyerekek cinkosává váló bagoly karakterével varázslat is vegyül. Bán Zsófia (Esti iskola, Turul és dínó, Lehet lélegezni) meséje igazi érzékenyítő mesekönyv, hiszen minden fejezete, minden története arra emlékeztet, amit az alcím ki is mond: mindenki lehet más. Még ha néha ezt nem is mindig olyan könnyű elfogadni és feldolgozni. 6 és 10 éves kor között ajánljuk.



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2073 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x