Kitaszított - magyarországi ősbemutató
hirdetés
Címlap / Kultúra / Kitaszított - magyarországi ősbemutató

>

Kitaszított - magyarországi ősbemutató

Forrás: Kortárs PR
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-14

A Spirit Színházban látható először Magyarországon Ayad Akhar: Kitaszított (Disgraced) című Pulitzer-díjas könyvének színpadi adaptációja, mely 2014 és 2015 között óriási sikert aratott a Broadwayen. Léner András rendezésének szeptember 20-án tartják a premierjét, a szerepeket Dányi Krisztián, Fekete Linda, Jerger Balázs, Perjés János és Tankó Erika alakítják.  


Rendezvénynaptár
A Kitaszított évszázadokon átívelő, mégis mindig aktuális témával fogalkozik; a vallással és az identitással. Egy vacsorán négy különböző háttérrel rendelkező ember vesz részt. A hangulat gyorsan felforrósodik; egy pillanat alatt az identitáspolitika „puskaporos hordóján” egyensúlyozunk. A két házigazda: Amir és Emily. Amir amerikai születésű, de pakisztáni gyökerekkel rendelkezik, festő feleségét pedig az iszlám és a férje ihleti meg. A vacsorára megérkezik Abe is, Amir unokaöccse, valamint még ketten hivatalosak: Jory és férje, Isaac. Jory afrikai származású, míg Isaac zsidó születésű. Elkerülhetetlenül a vallás lesz a vacsora fő témája. A magával ragadó, sőt sodró párbeszédek rávilágítanak arra, milyen sebezhető lehet azoknak az önképe, akik az egyik világba és kultúrába születtek, viszont egy másikban kötelezték el magukat.


Dányi Krisztián, Fekete Linda, Jerger Balázs, Perjés János és Tankó Erika


A rendező, Léner András a következő gondolatokat osztotta meg az előadás előkészületei kapcsán: „Borzasztó sokat dolgozunk. Sok helyről érkeztek színészek, akikkel sokszor találkoztunk már, végül összetalálkoztunk a Spirit Színházban, 45 fokos hőségben próbálni. Nehéz még beszélni a készülő a előadásról, vannak csodás pillanatok, de még látjuk, mi áll előttünk, részint kabalából is nehéz róla beszélni. Az biztos, mérhetetlenül motivált mindenki, a hőség ellenére mégis szeretik a produkciót. Ez a készülő színdarab, ez az anyag egy korosztályos történet, nem is egy korosztály, hanem több korosztály története és a személyiség fejlődésének egy kockázatos útja; teszi ezt különböző műfaji elemekkel: a vígjátékos, majdnem bohózati, a krimin át, pszichologizáló, társadalomkritikus elemek is vegyülnek. Minden tartalma személyesen hat ránk. Azon vagyunk, hogy a darabot a leggazdagabban és legszemélyesebben tudjuk megfogalmazni és a közönség számára is szerethetővé és átélhetővé tenni. Nagyon kívánom a színészeknek, hogy azt a sok szeretetet, amivel dolgoznak, azt a közönségtől visszakapják. „

További időpontok: 2019. október 8. és 31. , Spirit Színház
Fordította: Csukás Márton és Csukás Barnabás
Dramaturg: Bártfay Rita
Díszlet- jelmeztervező: Katona Bálint
Rendező: Léner András
Színház igazgatója: Perjés János
 
 
[ 923 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x