Hegyen-völgyön szünidő!
Címlap / Kultúra / Hegyen-völgyön szünidő!

>

Hegyen-völgyön szünidő!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-23

A Rám-szakadék és környéke hangos a gyerekzsivajtól. Még vannak tanárok, akik nem törődve a ki nem fizetett túlóra-díjakkal osztályukkal, csoportjukkal töltik szabadságukat, a nyári szünidőt. S ha a szülők megtehetik, maguk is szívesen elkísérik a gyerekcsoportokat.  

 

A Rám-szakadék és környéke hangos a gyerekzsivajtól. Még vannak tanárok, akik nem törődve a ki nem fizetett túlóra-díjakkal osztályukkal, csoportjukkal töltik szabadságukat, a nyári szünidőt. S ha a szülők megtehetik, maguk is szívesen elkísérik a gyerekcsoportokat. A gyerekek életének legszebb korszaka ez: a tíz-tizennégy éves kor, mindenre fel tud mászni a gyerek, sokkal gyorsabban, mint a felnőtt, társait a legtermészetesebb módon szereti: átéli úgy, mint önmagát. Tíz-húsz gyerek úgy tud együtt lenni egy kiránduláson, táborban, hogy teljesen eggyé válik a többiekkel. Akiket az iskolában legcsibészebbeknek neveznek, azok lesznek a kirándulásokon a tanárok legfőbb segítői.

Előkészítés
A tanár már hetekkel előre tudja, hová akar menni, járt arra máskor is, ismeri az útjeleket és a veszélyeket. Persze, ha azt gondolja, hogy nem érheti meglepetés, akkor is jöhet még ezer probléma út közben, de azt éberségével meg fogja oldani. A gyerekeket is felkészíti a legyőzendő akadályokra, kalandokra. Elsősorban pedig nagy kedvet csinál nekik, esetleg arról is mesélhet, hogy a turistaszálláson őzikék, medvék kukucskálnak be az ablakon. Ha nem is hiszi el maga se és a gyerekek se, akkor is felkelti a gyerekek képzeletét: érdemes vállalni a korai felkelést, a gyaloglást, mert olyat fognak látni, amit otthon soha. Az útvonalat térképről lemásolhatja az érdeklődőknek, bizonyára lesz olyan gyerek is, aki tájolót, térképet visz magával.

Vegyes csoportban érdemes párokat választani: az erős fiúk vigyázzanak a gyengébb lányokra – vagy fordítva. Van, aki később a kezét nyújtja egy pataknál, van, aki ugyan nem is szól a párjához, de évek múlva is visszaemlékszik, hogyan figyelte szeme sarkából, nehogy baj történjen a társával. Mindenesetre számíthatunk rá, hogy a fiúk előre akarnak rohanni, negyedóra alatt megteszik a kétórás utat versengve, mitsem törődve a lemaradottakkal. Tehát ajánlatos olyan feladatokkal megbízni őket, hogy bizonyos állomásokon várják meg a többieket, legfőképpen a leghátul kullogó felnőttet. Ez szülő is lehet, tanár is lehet. A felszerelésről a vezető előre szokott írásban tanácsot adni, de azt se a gyerekek, se a szülők nem tartják be 30-40%-ban, legalább mentőfelszerelés legyen valakinél, és folyadékot vigyen magával mindenki. A többiről a precíz gyerekek gondoskodnak.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 1320 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x