Mennybe döngölve
Címlap / Kultúra / Mennybe döngölve

>

Mennybe döngölve

Forrás: Agykontroll
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-19

37 évesen agyvérzést élt át, amitől gyakorlatilag lekapcsolt a bal agyféltekéje. Meglepő módon hihetetlenül boldognak érezte magát! Azt élte meg ekkor, hogy valójában mindennel és mindenkivel összekapcsolódik. 

Mennybe döngölve (Egy agykutató boldogító agyvérzése) címen jelent meg minap egy döbbenetesen érdekes (és hasznos) könyv. Dr. Jill Bolte Taylor – aki akkor a Harvard egyetemen kutatott, s akinek megindító előadása magyarul feliratozva itt látható >>

37 évesen agyvérzést élt át, amitől gyakorlatilag lekapcsolt a bal agyféltekéje. Meglepő módon hihetetlenül boldognak érezte magát! Azt élte meg ekkor, hogy valójában mindennel és mindenkivel összekapcsolódik, s teste ugyanaz az energia, mint a falat vagy az asztalt alkotó energia. Egynek érezte magát az univerzummal.

A két agyfélteke funkciójáról sokat elárul ez a rajz, amit egy ismerősöm a neten talált.
 

A kutatónőnek nyolc évébe került, hogy agyvérzéséből teljesen felépüljön. (Gyógyulásának története önmagában is rendkívül érdekes és tanulságos!)

Idézek a könyv hátsó borítóján található ismertetésből:
A történet betekintést nyújt az emberi agy működésébe, valamint annak hihetetlen plaszticitásába. Azt is elénk tárja, hogy az agyvérzést átélt betegeknek valójában mire van szükségük a felépüléshez.

Dr. Jill Bolte Taylor számára az agyvérzés megvilágosító hatású áldásnak bizonyult. Ahogy a bal agyféltekéjének nyelvi központjai elcsendesültek, megtapasztalta, hogy mi történik, ha a jobb agyfélteke kerül „főszerepbe”. Mély lelki békét és eufóriát élt át, és megértette, hogy az univerzumban végső soron minden energia, s hogy minden létező összekapcsolódik. A felépüléssel járó nehézségek elviseléséhez az adott erőt számára, hogy sok emberhez eljuttathatja majd az üzenetet, hogy mindannyiunk számára elérhető a mély lelki béke. Ha felismerjük két agyféltekénk valódi képességeit, és használatukban megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt, akkor békésebb, boldogabb és együtt érzőbb világot tudunk teremteni. Gandhi szavaival élve: „Nekünk kell megtestesíteni azt a változást, amit a világban akarunk látni.”

Érdemes elolvasni. Letehetetlenül érdekes, lebilincselő és több szempontból is igen hasznos olvasmány.

dr. Domján László
www.agykontroll.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 12146 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x