Drága üdülés? A nyár ingyen van!
Címlap / Kultúra / Drága üdülés? A nyár ingyen van!

>

Drága üdülés? A nyár ingyen van!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-19

Ha nincs pénzed nyaralni menni... ingyenes ötletek a pihenésre, kikapcsolódásra a szabadban. 

Még ha néhanapján ősznek is álcázza magát, most már itt van a nyár a nyakunkon. Ilyenkor érdemes kimenni minél többet a szabadba. Sok-sok programot ajánlanak nekünk, ám a legtöbbjük belépődíjas.

De emlékszünk-e mi mindenben találhatunk mókát a nyáron, amihez nem kell külön a pénztárcánkba nyúlni?

Gyűjtsd össze a családtagjaidat, barátaidat és szervezzetek közös programokat. A városon belül is vannak parkok, erdős részek, tisztások.

Kirándulhatunk a hegyekbe, végigjárhatjuk a turistaútvonalakat. Felpattanhatunk a bicajunkra és kitekerhetünk a városból szívni egy kis friss levegőt.


Mehetünk görkorcsolyázni, kocogni, futni, vagy csak egy kis könnyed esti sétára a ház körül a munkanap végén a családdal. Ha van tollasütőd, pingpongütőd máris adott a móka és a sport együtt. Lakótelepeknél itt-ott találni még beton pingpongasztalokat. Érdemes körülnézni a lakóhelyed környékén. Persze ezek nagy része már töredezett, azért találni használhatót is. Jó-jó a labda talán nem úgy pattan rajta mint a profi asztalon, mindenesetre jókat lehet kacagni a beton kiszámíthatatlansága miatti nehezített játék közben is.

És persze ott vannak a labdás játékok. A focin túl lehet még kidobózni a gyerekekkel, vagy két labdával játszva ügyességi gyakorlatokkal még a szem-kéz koordinációnkat is fejleszthetjük, ami nemcsak a gyerekeknek hasznos.

Egyik kedvencem az árnyas fák alatti olvasás. Egyedül is nagyon kellemes. Gyerekekkel lehet közös olvasást szervezni a szabadban, akár olyan történetet választva, ami szintén a szabadban játszódik, amit még el is játszhatnak a gyakorlatban. Egy könyvvel kiülhetünk patak vagy folyó partjára is. Kifejezetten nyugtató, pihentető a víz hullámzása a háttérben.

Nemcsak olvasni, de írni, rajzolni is tudunk a szabadban. Vigyük a színesceruza-készletünket vagy a vízfestéket magunkkal – nemcsak a régen élt nagy festők kiváltsága a szabadban a táj lefestése. Ha van fényképezőgéped, indulhatsz fotótúrára is. Például kitalálhatod, hogy aznap csak pirosruhás embereket fotózol vagy kék virágokat. Egy kihivás, hogy izgalmasabbá tedd a fényképes kirándulásodat.


Szervezhetünk pikniket egy vasárnapi ebéddel, kártyázhatunk vagy a társasjátékunkat is vihetjük magunkkal.

Délután, este a kertünkben (ha van) vagy kijelölt helyeken tábortűz mellett süthetünk magunknak vacsorát. Ilyenkor kiderülhet, hogy többeknek van jó hangja a társaságból és felszabadult közös éneklés, zenélés kerekedik a tűz mellett.

Amennyiben a szabadban töltjük az időnket, ne feledkezzünk meg a nap elleni védekezésről sem, vigyünk naptejet, kalapot. A szúnyogriasztót is érdemes bepakolni, és mindenképpen vigyünk sok-sok folyadékot magunkkal.

Tara

Képek:
piqs.de: maf04 - Summer
piqs.de: plattsnacker - Warten auf den Sommer ...
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3842 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x