Anton, avagy a végén minden jobbra fordul
Címlap / Kultúra / Anton, avagy a végén minden jobbra fordul

>

Anton, avagy a végén minden jobbra fordul

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-19

Morbid melodrámát mutat be a Terminál Workhouse "Anton, avagy a végén minden jobbra fordul" címmel egy könyvesboltban, a B32 Kultúrtérben. Az öngyilkossággal játszadozó Anton vergődéseit követve az előadás egy szívfacsaró szerelmi drámát bont ki, amelynek feszültségét a gondosan adagolt morbid humor és több énekes betét is oldja. Géczi Zoltán rendező drámáját Gáspár Anna és a Manna Produkció segít színpadra állítani.  

A család mindegyikünk életének egyik legfontosabb sarokpontja – de mi történik az ember lelkével, ha ez a biztos alap eltűnik a lába alól? A főszereplő testvérpár, Anton és Egon, illetve a kórházakból könyveket lopdosó Alíz családjában rengeteg szomorúság fordul elő: elvesztett családtagok, válás vagy halálos betegség, a gyerekeket pedig még felnőttként is kínozza az ezek miatt érzett lelkiismeret-furdalás. De lehet-e valódi felelőssége ebben egy gyereknek? És mivel lehet egyáltalán elviselni ezt a sokszor hamis bűntudatot?„A csiga megy az úton:
- Jajj de jó, hogy lassan megyek! Jajj de jó, hogy lassan megyek! Jajj de jó, hogy lassan megyek!
- Mondd már meg te csiga, mér’ jó, hogy olyan lassan mész?
- Mer’ rossz irányba haladoook!”
Az előadás közép-európai borongóssággal közelít a súlyos családi kérdések felé, a nyomasztó témákat pedig Géczi Zoltán és Fülöp Áron groteszk akasztófahumora segít oldani és emészteni. A néhol könyvtári, néhol kórházi légkörben ezek a morbid viccek teszik feldolgozhatóvá a viszonyok kerekedését és a szereplők vívódásait, amihez a karakterek Vidák Róbert zenei vezető irányításával megszületett dalai adnak további fogódzót.A Terminál Workhouse olyan kötetlen színházi csoportosulás, melynek tagjai a legkülönbözőbb módokon és műfajokban valósítják meg közös elképzeléseiket, és akik számára a műhely saját projektek megalkotására is lehetőséget teremt. Alkotócsoportjukhoz köthető Tasnádi és Mrozek feldolgozás, több popkult Shakespeare-parafrázis, vagy Baudelaire-szövegekkel kevert Andersen-mese. Legközelebb pedig Vonnegut Majomházának feldolgozását mutatják be december 15-én a Mu Színházban.

Anton: Hajmási Dávid
Egon: Menszátor Héresz Attila
Alíz: Kálóczi Orsolya
Manyi: Rusznák Adrienn
Szofi / Rubin / Vevő / Kislány: Gerlits Réka
Lech / Vevő / Pincér / Kisfiú: László G. Attila
Szöveg: Géczi Zoltán, Fülöp Áron
Zenei vezető: Vidák Róbert
Produkciós vezető: Gáspár Anna
Rendező: Géczi Zoltán

Az előadás Facebook oldala
A Terminál Workhouse Facebook oldala

Előadások:

November 24. (bemutató) B32 Galéria és Kultúrtér (Budapest, Bartók Béla út 32.)
December 17. B32 Galéria és Kultúrtér (Budapest, Bartók Béla út 32.)
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2697 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x