Szilágyi Zoé: Soha mást nem csináltam, nem is akarok!
hirdetés
Címlap / Kultúra / Szilágyi Zoé: Soha mást nem csináltam, nem is akarok!

>

Szilágyi Zoé: Soha mást nem csináltam, nem is akarok!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-30

Csak a festészet!, vallja az extravagáns punk alkotó. A Kiscelli Múzeum kiállítást rendezett a híres Fekete Lyuk megnyitásának 30 éves jubileuma alkalmából. A tárlat a rendszerváltáskori budapesti underground egy szeletét mutatja be, itt találkoztunk Szilágyi Zoéval. Helyszíni videóinterjú.  

A nyolcvanas évek végén a Fekete Lyuk volt az egyetlen állandó alternatív zenei szórakozóhely Budapesten, amely beengedett mindenkit, aki az alternatív, a punk, a rock vagy a metál műfajokat képviselte. Sem korábban, sem később nem volt olyan gyűjtőhely, amely így össze tudta volna fogni a szubkultúrákat és azok képviselőit. Sok tűrt és tiltott együttes kapott itt fellépési lehetőséget. Több ma is létező zenekar a klubnak köszönhette ismertségét, közülük többen ma is kedvelt szereplői a hazai rockszcénának.

A kiállítás szélesebb kontextusba helyezi a szórakozóhely működését, amely nem csupán egy klub és koncerthelyiség volt; a Fekete Lyukban mutatta be például az underground divattervező, Király Tamás a magyar közönségnek a híres berlini kollekcióját, amely 1988 áprilisában a nemzetközi sikert hozta meg számára.

A Kiscelliben találkoztunk Szilágyi Zoéval, aki anno Jimmel együtt festette tele a Fekete Lyuk falait. Ismerjétek meg az extravagáns alkotót!

 
  
A Fekete Lyuk. Underground Budapest ’88-’94 c. kiállítást 2019. június 23-áig lehet megnézni a Kiscelli Múzeum pincéjében.


 
 
[ 1740 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x