Idén is lesz Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál...
Címlap / Kultúra / Idén is lesz Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

>

Idén is lesz Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

November 27-én a bristoli Aardman stúdió Shaun, a bárány és a farmonkívüli című egész estés animációja nyitja az immár tizenhetedik Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban. Idén három kategóriában több mint 50 film kerül versenybe, köztük a magyarul is megjelent regény adaptációja, a Kabul fecskéi című francia festményanimáció, melynek idén Cannesban volt a világpremierje, valamint a Buñuel a teknősök labirintusában című spanyol film, melyben Luis Buñuelt követjük, amint egy szürrealista áldokumentumfilm készítésébe fog.  

Versenyen kívül is rengeteg új animációs filmet, animált dokumentumfilmet, virtuálisvalóság-filmet, gyerekprogramot és közönségtalálkozót kínál majd a fesztivál öt budapesti helyszínen.

November 27. és december 1. között tizenhetedik alkalommal érkeznek a budapesti Anilogue fesztiválra a világ legjobbjai között számon tartott, újonnan készült animációs filmek. A programot a bristoli Aardman stúdió nyitja a Shaun, a bárány és a farmonkívüli című egész estés animációval az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A földkerekség legismertebb animált bárányának ezúttal egy ufót kell elbújtatnia a nyáj tagjai között.



A hazai közönség az Anilogue versenyprogramjában láthatja elsőként a Kabul fecskéi című francia festményanimációt, melynek idén Cannesban volt a világpremierje. A korábban magyarul is megjelent regény filmváltozata megindító szerelmi történet az afganisztáni tálib uralom idején.



Ugyancsak az Anilogue fődíjáért száll versenybe a Buñuel a teknősök labirintusában című spanyol film, melyben Luis Buñuelt követjük, amint 1932-ben egy szürrealista áldokumentumfilm készítésébe fog. A látványos és természetesen szürrealista motívumoktól nyüzsgő animációt az a Salvador Simó rendezte, aki az elmúlt években többek között a Karib-tenger kalózai látványvilágáért is felelt.



Az Anilogue fesztiválon idén három kategóriában több mint 50 film került versenybe, és versenyen kívül is rengeteg új animációs filmet, virtuálisvalóság-filmet, gyerekprogramot vagy éppen animált dokumentumfilmet láthat november végén a budapesti közönség az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Art+ moziban, a Francia Intézetben és a Lengyel Intézetben, a Magvető Café pedig a szakmai programoknak és közönségtalálkozóknak ad majd helyet.

Az esemény facebook oldala



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1604 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x