Elkészült a Hét kis véletlen előzetese
Címlap / Kultúra / Elkészült a Hét kis véletlen előzetese

>

Elkészült a Hét kis véletlen előzetese

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér főszereplésével november 26-ától vetítik a hazai mozik a Hét kis véletlen (16) című magyar filmet. A Megáll az idő rendezőjének új munkája rendhagyó vizuális és zenei világ teremtésére vállalkozó érzékeny alkotás, a Gothár Péterre jellemző finom humorral átszőve. Ezt jól érzékelteti a Bedő Barna által készített előzetes.  

A történet fordulópontjai villámcsapásszerűen mennek végbe, mint amikor egyszerre megértünk valamit és nyilvánvalóvá válik egy rejtett összefüggés. A Hét kis véletlen stábjának több tagja – Börcsök Olivér színész, Táborosi András operatőr, Tihanyi Ildikó jelmeztervező és Torma Mária díszlettervező - is elsőfilmes művész. Gothár Péter a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával tizenöt év után rendezett ismét mozifilmet, melyben olyan nagyszerű színészek is játszanak, mint Básti Juli, Bezerédy Zoltán, Börcsök Enikő és Znamenák István.



A Hét kis véletlen egy pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a közelmúlt emlékeihez. Filmes kalandozás térben, időben, lélekben… A film központi alakja Gertrúd. Középkorú énektanárnő és feleség egy kihűlt kapcsolatban. Férjével és nagyfiával él valahol a nagyváros belsejében. Fanatikus rajongással kórust vezet. A huszonéves Albán Londonból érkezett haza. A két nő villámcsapásszerű hatással van egymásra. Gertrúdban egy pillanatra felvillan az újrakezdés lehetősége, de aztán ismét visszaáll az élet „rendetlensége és bizonytalansága”. Röpke időre a család valamennyi tagja attól tart, hogy minden megváltozott. De aztán megnyugodhatnak, mert „de nem”. Ez a történet olyan emberekről szól, akikben végig ott van a szeretés vágya, az új élet reménye és a hétköznapokban megélt lét abszurditása, akik iróniával szemlélik a világot, a családi létet.



„A magyar nyelv a ”véletlen” tekintetében is elég pontos, a véletlen nem azt jelenti, hogy egy eseménynek nincs oka, hanem azt, hogy nem előzte meg vélelem… és esemény az, ami rávilágít valami addig rejtett szükségszerűségre, összefüggésre. Félünk a véletlentől a vásznon, mert elfejtettük, hogy amit véletlennek hívunk, az csak a sors álruhája, a törvény kapuja, rögtönítélet vagy kegyelmi állapot. Alkotói feladat felismerni és használni, bánni tudni a véletlennel - ebben rejlik a film újszerű formai lehetősége.” – mondja a rendező.



A fim főszereplői Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér. További szerepekben olyan neves színészeket láthatunk, mint Bagossy László, Bajomi Nagy György, Básti Juli, Bezerédi Zoltán, Börcsök Enikő és Znamenák István.
A Hét kis véletlen forgatókönyvét Bognár Péter, Gothár Péter és Németh Gábor jegyzik.  A film operatőre Táborosi András, vágója, Szórád Máté, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, díszlettervezője Torma Mária. A zeneszerző Selmeczi György, a producerek Kovács Gábor és Pataki Ági, társproducer Kenesei Edina.  

A film világpremierje az A kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, nemrégiben meghívást kapott a november 6-14. között zajló Sevillai Filmfesztiválra. November 26-ától látható a hazai mozikban a gyártó Filmpartners forgalmazásában.



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1203 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x