Diós rövidmetélttel töltött alma
hirdetés
Címlap / Nasira / Diós rövidmetélttel töltött alma

Diós rövidmetélttel töltött alma

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-11

A tészta kiváló alapanyaga rengeteg finom süteménynek. Sőt így húsvét közeledtével, a "böjtölés" után, igazán különleges, tápanyagban gazdag ínyencséget készíthetünk családunknak és várhatjuk a locsolókat.  


Rendezvénynaptár

Hozzávalók:
100 g Gyermelyi négytojásos rövidmetélt,
4 db alma,
6 evőkanál dió,
1 evőkanál baracklekvár,
2 db tojás,
4 evőkanál cukor,
1 db citrom,
1 tasak vaníliás cukor,
rum

A mártáshoz:
2 evőkanál cukor,
2 kávéskanál őrölt fahéj,
3 dl tej,
1 tasak vaníliás krémpor

Elkészítés:
A megmosott almák tetejét levágjuk, az almákat kivájjuk és 200 °C-os sütőben 3-4 percig elősütjük. A tojásokat szétválasztjuk és sárgájukat kikeverjük a cukor felével, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, pici rummal, majd belekeverjük a darált diót és a főtt tésztát. AZ elősütött almákba beletesszük a lekvárt, majd a tésztás tölteléket és a sütőbe visszatéve 10-15 percig sütjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és habzsákból kinyomva díszítjük vele a töltött almákat.  Felmelegítjük a sütőt 250-300 °C-ra és megsütjük a habot az alma tetején.

Fahéjas öntettel tálaljuk.
Ennek elkészítése: a tejet felforraljuk, majd beleöntjük a kevés tejjel jól kikevert fahéjat, krémport és cukrot. Csomómentesre keverjük és kiforraljuk. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.




 
 
[ 1653 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x