Epres mascarponekehely
Címlap / Nasira / Epres mascarponekehely

Epres mascarponekehely

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-08-03

Újra itt az eper! A piacokon már hazait is lehet kapni, így ezen a héten arra adok ötleteket,hogy miként használd fel azon kívül,hogy frissen megeszed! Ez a recept garantált sikerű desszert,elronthatatlan! Ráadásul ki ne szeretné a piskóta, lágy krém és eper együttesét?!  


Rendezvénynaptár
Epres mascarponekehely

Hozzávalók: 50 dkg eper, 25 dkg mascarpone, 2 dl habtejszín, ízlés szerint cukor, vanília, 8 db babapiskóta

4 db nagy kelyhet vagy üveg tálkát előkészítek, ebbe beleteszek
2-2 db összetört babapiskótát. Az epret megmosom, a szárát leszedem és összevágom (néhány szemet félreteszek díszítésképpen). Kb. 2 maréknyi felvágott epret összekeverek
3 ek. cukorral és pépesítem, ezt elosztom a piskótákon. Ezután a marcarponet ízesítem cukorral és vaníliával, majd hozzáadom a felvert tejszínhabot. Ezt a masszát és a felvágott epret rétegezet a kelyhekben, úgy,hogy a tetején krém legyen. A félretett eperszemekkel díszítem(ezeket lehet ízlés szerint egyben hagyni, félbe vagy negyedbe vágni)

Néhány óráig a hűtőben hagyom összeérni majd citromfűvel díszítve tálalom!
Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 5061 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x