HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-09-17
Címlap / Nasira / A 2009-es Ország Tortája: Pándi meggytorta

A 2009-es Ország Tortája: Pándi meggytorta

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-09-17

Idén a Pándi Meggytorta nyerte az Ország Tortája címet, augusztus 20-án mindenki meg is kóstolhatja, aki ellátogat a Kossuth téren megrendezésre kerülő ünnepségre. Vagy ha jó szakácsnő vagy, magad készítheted el otthon e remeket. Íme a pontos recept! 

 

Hozzávalók

Piskótához:
Egész tojás        3 db
Kristálycukor        17 dkg
Meggy (friss)        14 dkg
Tej (2,8 %)        3 evőkanál
Olaj          1 dl
Vaj (olvasztott)       7 dkg
Liszt          19 dkg
Sütőpor        1 zacskó
Fél citrom reszelt héja és leve
Fahéj          2 csipet
Alapkrémhez:
Tej          2 dl
Kristálycukor        8 dkg
Tojás sárgája        10 dkg
Fehércsokoládé (valódi)    7 dkg
Mascarpone        15 dkg

Meggytöltelékhez:

Meggy (mirelit)      36 dkg
Meggylé        2 dl
Pudingpor        3,5 dkg
Kristálycukor        7 dkg
Fél citrom reszelt héja
Negyed citrom leve
Fahéj          2 csipet
Cherry brandy       6 ml
Betöltéshez:
Alapkrém        40 dkg
Tejszínhab        20 dkg
Főzött zselatin         4 dkg

Elkészítés
Az egész tojást a cukorral  felmelegítjük, majd kemény habot  készítünk  belőle.  Egy  edénybe  belemérjük  a meggyet,  eny­hén darabos péppé törjük, majd hozzátesszük az olajat, vajat,
tejet, citromot és  jól elkeverjük. Ezután a felvert tojáshabot  is hozzáadjuk  és  lazán  elkeverjük.  Kimérjük  a  szárazanyagokat és folyamatos keverés közben óvatosan hozzáadjuk a tojásos
alaphoz. A bekevert massza enyhén folyós állagú lesz.

A bekevert piskótát három tortaformába töltjük és 210 °C­on 10-­12 percig  sütjük. A piskóta nagyon puha,  laza  szerkezetű, ezért  sütésnél  vigyázzunk, nehogy  kiszáradjon.  Sütés után  a
felületét meghintjük cukorral, majd rárakunk egy sütőpapírt és azonnal megfordítjuk.

A tejet a cukorral és a mascarpone­val felforraljuk, hozzáadjuk a fehér csokoládét, majd folyamatos keverés közben újraforral­juk.  Ekkor  hozzácsurgatjuk  a  tojássárgáját,  amivel  besűrítjük. Végül, még forrón összeturmixoljuk. A meggyet ledaráljuk, majd a citromhéjjal és citromlével elke­verjük. A pudingport feloldjuk a meggylé egy részével, a többit pedig felforraljuk a cukorral, majd a pudinggal besűrítjük. Ekkor hozzáadjuk a meggyet és tovább kevergetjük, míg egyet nem rottyan.

A tortát tortaformába töltjük. A piskótákat megkenjük meggy­krémmel.  A  tejszínes  krémet  három  részre  osztjuk,  majd  a piskótával megegyező vas  tagságban betöltjük a tortát. Végül
a tetejét simára kenjük. A tortát finomra darált pörkölt dióval vonjuk be, minden sze­letre tejszínrózsát nyomunk, majd csokoládépasztillával, meggyel és zöld marcipánlevelekkel díszítjük.

HarmoNet tipp:
A versenyről >>






 
 
[ 7965 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
/img/hirdetes/harmonet_kinai.png
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x