HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-17
Címlap / Nasira / Epres finomságok

Epres finomságok

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-17

A tavasz első gyümölcse az eper. Mindenki szereti, mert friss, lédús, illatos, és finom. Sokan eszik porcukorral meghintve, tejszínhabbal, vagy simán magában. Nagyon egészséges, számos jótékony hatással van a szervezetre. Különleges édességeket készíthetünk belőle.  

 

Az eper az egyik legjobb C-vitamin-raktár. Fél kiló eper annyi C-vitamint tartalmaz, mint amennyi az optimális napi mennyiségként javasolt.
A megfelelő mennyiségű C-vitamin a kötőszövetet tovább fiatalon tartja, ellenállóbbá tesz a stresszel és a betegségekkel szemben, a gyümölcssavakkal és a jóddal együtt növeli a zsírégetést. Az eper vérképző is, vasat, vízhajtó káliumot és szalicilsavat tartalmaz.

Készülhet belőle sütemény, fagyi, koktél, lekvár, bor, stb.





Epres vaníliaszelet
 


Hozzávalók: 20 dkg friss, vagy mirelit leveles tészta 

Krémhez: 2 tojássárgája, 6 evőkanál cukor, 1 vaníliarúd, 2 1/2 dl tej, 4 evőkanál zselatinpor, 1/2 dl víz, 2 1/2 dl tejszín; 6 adag vaníliamártás, 60 dkg megmosott, letisztított, megfelezett eper 

Elkészítés:

A sütőt 220 °C fokra előmelegítjük. A leveles tésztát lisztezett deszkán 20x12 cm-es darabra kinyújtjuk.
A sütőlemezt vízzel megspricceljük, majd ráteszünk egy lábakon álló rácsot (ez grillsütőrács is lehet), amin elhelyezzük a kinyújtott tésztát.
A forró sütőben így sütjük 10-12 percig. Ezután a tésztát a sütőből kivéve, a rácson hagyjuk kihűlni.
Közben a krémhez a tojássárgákat, a cukorral habosra keverjük. A vanília belsejét kikaparjuk és a tejjel kissé felmelegítjük. 

A 1/2 dl vízben megáztatott zselatint belekeverjük és a tojásos masszához adjuk. Alaposan összekeverve hidegre tesszük. Ha még nem dermed, de már nem is forró, a közben habbá vert tejszínt is beleforgatjuk. Az így kapott krémet rákenjük a megsült tésztára és addig hűtjük, amíg kissé megszilárdul. Ezután az eperdarabokat elrendezzük a tetején és ismét visszatesszük a hűtőszekrénybe. 

Pudingporból, tejszínnel, és kevés rummal kevert vaníliamártással tálaljuk. 


Kapcsolódó cikkek
 
 

Epres madártej 


Elkészítés:

Felforralunk kilenc deci tejet tíz deka cukorral.
Közben habbá verünk kilenc tojásfehérjét három deka kristálycukorral, és a forró tejbe mártogatott evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból az édes tejbe. Egyperces forralás után megfordítjuk a tejben a galuskákat, hogy a másik felük is megfőjön, majd szűrőkanállal szitára tesszük, lecsurgatjuk. 

A tojások sárgáját simára keverjük egy púpos evőkanál cukorral, egy csomag vaníliás cukorral, két evőkanál liszttel meg egy deci hideg tejjel, és állandóan kevergetve szűrjük hozzá a tejet, amiben a hab főtt, meg ami a habgaluskákból lecsöpögött.
Habverővel kevergetve, gőz fölött sűrű krémmé főzzük, kihűtjük, majd hozzákeverünk 50 deka leszemezett, villával összetört, vagy turmix gépben szétvert epret. 
Mély üvegtálba öntjük, tetejére habgaluskákat teszünk, és néhány szép gyümölcsszemmel díszítjük. Jégbe hűtve kínáljuk. 









Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 4536 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x