Házi cseresznyés krémsajt
hirdetés
Címlap / Nasira / Házi cseresznyés krémsajt

Házi cseresznyés krémsajt

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-13

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, szűrőkanálban 1-2 percre forró vízbe mártjuk, lecsepegtetjük. Kb. 1, 5 literes tűzálló tálat hideg vízzel kiöblítünk, fóliával simára kibélelünk. A krémsajtot elkeverjük a tejföllel, a citromlét, pálinkát, porcukrot, vaníliás cukrot elkeverve a sajthoz adjuk. 


Rendezvénynaptár
Hozzávalók:
25 dkg korai cseresznye
20 dkg krémsajt (nem fűszerezett)
3 dl tejföl
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál cseresznyepálinka
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 dl tejszín
5 lap zselatin

Az őszibarackkrémhez:20 dkg őszibarackbefőtt
1 dl félédes fehérbor
1 db citrom reszelt héja

Elkészítés:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, szűrőkanálban 1-2 percre forró vízbe mártjuk, lecsepegtetjük. Kb. 1, 5 literes tűzálló tálat hideg vízzel kiöblítünk, fóliával simára kibélelünk. A krémsajtot elkeverjük a tejföllel, a citromlét, pálinkát, porcukrot, vaníliás cukrot elkeverve a sajthoz adjuk. A tejszínt felverjük, hidegre tesszük. A zselatint hideg vízben áztatjuk.

3 evőkanál sajtmasszát vízfürdő felett megmelegítünk, majd levéve a jól kinyomkodott zselatint simára keverjük vele. Utána a többi sajtmasszát és a tejszínhab felét is hozzákeverjük. A hab másik felét félretesszük. A sajtmassza harmadát a kifóliázott edénybe simítjuk. A cseresznye felét ráterítjük, a második harmad sajttal befedjük. Majd a gyümölcs második felét ráterítve a harmadik harmad sajtmasszával is befedjük.

Fóliával betakarva legalább 5 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt fél órával kivesszük a hűtőből, levesszük tetejéről a fóliát, tálra fordítjuk, és szeletekre vágva tányérra rendezzük. Az őszibaracköntettel körülöntjük, mentalevelekkel díszítve adjuk az asztalra.

Az őszibarackkrém: a gyümölcsöt összevágjuk, mixerrel pürésítjük, a reszelt citromhéjjal, ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a borral hígítva, esetleg néhány darabka visszatartott cseresznyével is keverve tálaljuk.

Tanácsok: A krémsajtot szobahőmérsékleten keverjük, mert különben a zselatin hamar megköt, és a tejszínt nem lehet hozzáadni. Csemegénket ne tálaljuk jéghidegen, mert úgy kevésbé jön ki az íze.

Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 1193 kJ/284 kcal
Ajánlott ital: édes fehérbor



 
 
[ 1267 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x