Mazsolás habos lepény
hirdetés
Címlap / Nasira / Mazsolás habos lepény

Mazsolás habos lepény

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-21

A tésztát azután akkora lappá nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele egy közepes nagyságú tepsit, és forró sütőben, erős lángon félig megsütjük.  


Rendezvénynaptár
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojás, 1 csomag sütőpor, 6 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál rum, 10 dkg mazsola, baracklekvár, 5-6 tojásfehérje, 1/2 citrom leve, 20 dkg kristálycukor.

Összegyúrjuk a sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, a tojással, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Jól kidolgozzuk és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. A rummal megöntözzük a mazsolát, és hagyjuk, hogy megszívja magát. A tésztát azután akkora lappá nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele egy közepes nagyságú tepsit, és forró sütőben, erős lángon félig megsütjük. A sütőből kivéve baracklekvárral megkenjük, a rumból kiszedett mazsolával megszórjuk, a tojások fehérjéből, a citromlével, a kristálycukorral és az áztatásból megmaradt rummal keményre vert habot a tészta tetejére simítjuk és visszatoljuk a forró sütőbe, de a tüzet mérsékeljük. Inkább szárítjuk, mint sütjük, míg a hab meg nem keményedik és rózsaszínű nem lesz. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.



 
 
[ 1681 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x