Almagombóc 1.
Címlap / Nasira / Almagombóc 1.

Almagombóc 1.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-12-10

A bort elkeverjük 2, 5 dl vízzel, a citromhéjjal, a cukorral, a fahéjjal, és rövid ideig főzzük benne az almagerezdeket. (Az almák legyenek puhák, de ne essenek szét!) Hagyjuk langyosra hűlni. Felforrósítjuk az olajat (vagy inkább vajat),  

 

Rendezvénynaptár
HOZZÁVALÓK: 50 dkg liszt 2, 5 dl tej 3 dkg élesztő 2 teáskanál+10 dkg cukor 8 dkg vaj 1 citrom reszelt héja olaj/vaj a sütéshez kristálycukor a forgatáshoz A körethez: 1 kg alma 2, 5 dl édes fehérbor 1 citrom reszelt héja 15 dkg cukor 1 rúd fahéj

A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. Meglangyosítunk 1 dl tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük 2 teáskanál cukorral, és a mélyedésbe öntjük. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 20 percig pihentetjük. A vajat meglangyosítjuk, a 10 dkg cukorral, a maradék tejjel, a citromhéjjal, egy csipet sóval együtt a liszthez keverjük, és alaposan összedolgozzuk. A masszából alma nagyságú gombócokat formázunk, és lisztezett deszkára sorakoztatjuk. Letakarjuk, és kb. 30 percig kelesztjük. A körethez meghámozzuk az almát, négybe vágjuk, magházát eltávolítjuk, gerezdekre szeljük. A bort elkeverjük 2, 5 dl vízzel, a citromhéjjal, a cukorral, a fahéjjal, és rövid ideig főzzük benne az almagerezdeket. (Az almák legyenek puhák, de ne essenek szét!) Hagyjuk langyosra hűlni. Felforrósítjuk az olajat (vagy inkább vajat), aranybarnára sütjük benne a „labdákat”, konyhai papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük, és azonnal megforgatjuk a cukorban. Így gyönyörű „almákat” kapunk, és az almakompóttal kínáljuk.





 
 
[ 1070 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x