HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-07-21
Címlap / Nasira / Sörbet: egy hűsítő finomság nyárra

Sörbet: egy hűsítő finomság nyárra

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-07-21

A házi fagylalttal mindig az volt a gondom, hogy épp olyan összetevők kellenek bele, mint a tojás, és valamiféle tejtermék, ami nyáron könnyen megromlik, ha nem vigyázunk. Ezért szeretem a sörbetet, amelyhez nem kell más, mint cukor, víz és az ízesítő anyagok, ráadásul számtalan variációban elkészíthetjük.  

 

Hogy készül a jó sörbet?


Az alap víz és cukor keverékéből főzött szirup, az arány függ attól, hogy milyen ízű sörbetet készítünk. Viszont arra is figyelnünk kell, hogy ha túl kevés cukrot rakunk a sziruphoz, akkor híg lesz, ha viszont sokat, akkor nem hagyja megfagyni a sörbetünket. De idővel és egy kis gyakorlattal rá lehet érezni, hogy kell igazán jól elkészíteni.

Tehát először is megfőzzük a szirupot, és hagyjuk kihűlni. Az összetevőket turmixoljuk össze.
Beletesszük a kihűlt szirupba, és berakjuk az egészet a mélyhűtőbe. Időnkét villával, vagy botmixerrel keverjük meg, hogy lazább, kásásabb legyen a sörbetünk.

Tálaláskor friss gyümölccsel díszíthetjük. Pár recept, hogy gyakorolhassunk és élvezhessük az eredményt.


Citromos-mentás sörbet


  • Fél liter víz
  • 20 dkg cukor
  • 4-5 mentalevél
  • 3 darab citrom
  • 3 darab lime

A cukorból és a vízből szirupot főzünk, ebben az esetben tegyük bele a mentaleveleket is, mert így érvényesül az íze. A citromot és a lime levét kicsavarjuk, a héját lereszeljük. Ha a szirup kihűlt, vegyük ki belőle a mentaleveletke, és szedjük le a habot a szirup tetejéről. Rakjuk bele a kicsavart levet, és citrom és a lime lereszelt héját.

Tegyük be a mélyhűtőbe, amíg megfelelő állagú nem lesz. Időnként nézzünk rá, és keverjük fel villával, hogy levegő kerüljön bele, ettől lesz lazább a végén. Találáskor díszítésként tehetünk rá mentalevelet, és egy-egy citrom- és limekarikát.

Sárgadinnyés sörbet


  • 10 dkg cukor
  • 1,5 dl víz
  • 1 darab sárgadinnye

A cukorból és 1,5 dl vízből szirupot főzünk, majd hűlni hagyjuk. A sárgadinnye húsát leturmixoljuk, majd a sziruphoz keverjük. Itt is a hűlés közben kevergessük meg, hogy kásás állagú legyen.

A variációk száma végtelen, csak a fantáziánk szab határt.

Kellemes kísérletezést és hűsölést!

 






 
 
[ 3898 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x