Rendkívüli vizsgálat
hirdetés
Címlap / Őrület / Rendkívüli vizsgálat

Rendkívüli vizsgálat

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-18

Nagy hatású vizsgálatsor a koleszterin szintjének normalizálására. Csökken a szívroham és a gutaütés kockázata 


Rendezvénynaptár
“E vizsgálatnak hatalmas hatása lesz az egész világon. Ez a vizsgálat nyújtja az első egyértelmű bizonyítékot azzal kapcsolatban, hogy minden magas rizikójú beteg, függetlenül életkorától, nemétől vagy koleszterinszintjétől profitál a kezelésből.” – mondta Anthony Keech professzor, NHMRC Klinikai Vizsgálati Központ, Sydney, és Konzultáns Kardiológus a Royal Prince Alfred Kórházban, Sydneyben.

Gutaütés elnapolva!
Egy hónappal ezelőtt a sztatinok egyikének mellékhatása miatt némi magyarázkodásra szorult a gyógyszeripar. Most egy oxfordi kísérlet legfrissebb eredményei szerint a sztatin hatóanyagok másika, a szimvasztatin elképesztő eredményeket produkált. Egy húszezres betegkörre kiterjedő vizsgálatban tízezren öt és fél éven át naponta az átlagosnál több, 40 mg szimvasztatin hatóanyagot kaptak. A kísérletben részt vevő magas rizikófaktorú betegek mindegyike a szokásos kórházi kezelést kapta, ezen túl azonban egyik fele placebóhoz jutott, a másik fele pedig a hatóanyaghoz.

A szimvasztatin biztonságos hatóanyag
A klinikai vizsgálat előzetes eredményét itthon dr. Édes István és dr. Zámolyi Károly, a hazai kardiológia társaság jelenlegi és leendő elnöke ismertették a szakma és a sajtó képviselőivel: E szerint a szimvasztatin igen biztonságos hatóanyagnak bizonyult, s egynegyedével csökkentette a szívroham és a gutaütés kockázatát. Ráadásul mellékhatások nélkül és függetlenül a beteg nemétől, életkorától, koleszterinszintjétől vagy cukorbetegségétől.
A 69 egyesült királyságbeli kórház bevonásával végzett vizsgálat bizonyítani tudja, hogy a koleszterin-csökkentő kezelések – a szimvasztatin - sokkal szélesebb körben képes védelmet nyújtani, mint azt korábban vélték, ráadásul kiderült, a szívbetegségek kockázaténak kitett betegeknél a vizsgálatban alkalmazott terápia - a 40 mg szimvasztatin – attól függetlenül előnyös hatású, hogy eredetileg magas vagy alacsony volt-e a beteg koleszterin szintje.

20.536 beteg bevonásával – az Oxfordi Egyetem (Egyesült Királyság) által - végzett vizsgálat előzetes eredményei szerint a szimvasztatin körülbelül egynegyedével csökkentette a szívroham és a gutaütés kockázatát – függetlenül a beteg nemétől, életkorától vagy koleszterinszintjétől. Az Oxfordi Egyetem becslése szerint a kezelés be nem tartása miatti korrekciót követően e széles populációban a rizikó egyharmadával fog csökkenni.

A koleszterinszintet módosító gyógyszerrel valaha végzett legnagyobb klinikai vizsgálatban a szimvasztatin életeket mentett, és szignifikáns mértékben csökkentette a szívroham és a gutaütés kockázatát a magas rizikófaktorú betegek széles körénél. Ezen túlmenően a vizsgálat első ízben mutatta ki a szimvasztatin életmentő előnyeit több különböző, rizikónak kitett betegcsoportban.

A vizsgálat vezetője, Rory Collins professzor a következő megállapítással mutatott rá a vizsgálat jelentőségére: “Ez egy elképesztő eredmény, melynek óriási közegészségügyi kihatásai vannak. Azt találtuk, hogy a koleszterinszint-csökkentő kezelés az emberek sokkal szélesebb köre számára képes védelmet nyújtani, mint ahogyan azt korábban gondoltuk, és képes megelőzni a gutaütést és a szívrohamot egyaránt.” A vizsgálat konkrétan kimutatta, hogy a szívbetegségek kockázatának kitett betegek esetében a vizsgálatban alkalmazott koleszterinszint-módosító terápia – 40 mg szimvasztatin – attól függetlenül előnyös hatású volt, hogy a betegek koleszterinszintje magas volt-e vagy sem.

A Oxfordi Vizsgálat eredményei további és meggyőző bizonyítékot szolgáltattak a szimvasztatin kitűnő biztonságossági jellemzőire nézve, melyeket a több mint 15 éves klinikai tapasztalatok is igazolnak.


 
 
[ 1087 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x