Akáció, Vakáció, Gyerek Sziget - Hétvégétől indul a kaland!...
Címlap / Őrület / Akáció, Vakáció, Gyerek Sziget - Hétvégétől indul a kaland!

Akáció, Vakáció, Gyerek Sziget - Hétvégétől indul a kaland!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-01

Az idei nyár hétvégéin is a Gyerek Sziget ingyenes programsorozata várja a családokat. Hetedik éve, hogy nyaranta a családok és gyerekek paradicsomává változik a Hajógyári- sziget nagyrétje. Mi vár Rátok? 

Az idei nyár hétvégéin is a Gyerek Sziget ingyenes programsorozata várja a családokat: május 31-től július 6-ig hétvégente irány a Hajógyári- sziget!  Az első hétvégén- május 31-én és június 1-én-  a rengeteg izgalmas program mellett jónéhány ismert és elismert sztár várja a gyerekeket: lesz Halász Judit koncert és találkozhatnak a gyerekek néhány olimpikonnal is. A koncertek, cirkuszi előadások és az igen népszerű interaktív játékok, kreatív kézműves helyszínek, előadások és sportprogramok mellett az idén a Vízek Éve programsorozat is bekapcsolódik a Gyerek Sziget környezettudatos életmódra nevelés programjaiba.

Hetedik éve, hogy nyaranta a családok és gyerekek paradicsomává változik a Hajógyári- sziget nagyrétje. Az idei Gyerek Sziget programsorozat első hétvégéjén több olimpikon is kilátogat a rendezvényre: szombaton Knapek Edinával és Mohamed Aidával, vasárnap pedig Gerebics Rolanddal és Hadfi Dániellel találkozhatnak majd a sportrajongók a T- Home TV Szülőmegőrző sátrában.

A Kacagó rét Kisszínpada most is a zsonglőrbemutatóké, bohóctréfáké, artistáké, bűvészeké és természetesen a gyerekeké, hisz ezen a színpadon a közönség aktív résztvevője az előadásoknak. A népszerű Kézműves Palotában idén egyszerre tíz kézműves technikával ismerkedhetnek  meg a gyerekek, a programok itt is hétvégéről hétvégére változnak. A régi vásárok hangulatát idézi a Vándor Vurstli helyszín, dobójátékokkal, fa körhintával, csúzlizdával és a színpadával, ahol vásári komédiák, bábjátékok kerülnek bemutatásra.. Az elevenebbek a sportprogramokon versenghetnek, a kalandokat kedvelők a Kincskeresőjáték izgalmait választhatják vagy kipróbálhatják a Társasvár készségfejlesztő és logikaijátékait is.  Akik csak passzív kikapcsolódásra vágynak, azok számára az utcaszínházak, bábelőadások, koncertek jelenthetnek majd feltöltődést.

A Gyerek Sziget összefonódva a Vízek Éve programsorozattal fontosnak tartja felhívni a figyelmet a VÍZ-re, a vízivás fontosságára illetve a víz védelmére. A Víz- sziget programhelyszínen öt tematikán (a víz élettani hatása, a Föld vízkészlete, vízvédelem, ásványvíz és ivóvíz) belül szeretné a tudatos és kíméletes vízhasználatra nevelni a következő generációt. Ehhez kapcsolódik majd a Duna Múzeum múzeumpedagógiai programja is, a WET projekt és a Fővárosi Vízművek vízőrző programja is.
Az idén az egészséges táplálkozásra való nevelésre is helyet kap a rendezvényen. Az MDOSZ  (Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége)  közös sátrában érdemes lesz  részt venni az  ingyenes táplálkozási tanácsadáson és szűréseken, lesz testtömeg,- csipőkörfogat,-deréktérfogat,- vérnyomás mérés és kiszámíthatják a testtömeg-indexüket is az érdeklődők.

Nem csak a gyerekek számára jelent majd maradandó élményt egy-egy hétvége gazdag programkínálata. A szülők pihenésére és szórakoztatására is gondoltak a szervezők: az idén is lesz Bébi Sziget, ahol a 0-3 éves korúak igényeinek megfelelő játékok és szórakoztató programok várják a „nagyon kiskorúakat”, lehetővé téve így a szülőknek, hogy a nagyobb gyerekekkel együtt vehessenek részt az egyéb programokon, vagy „beülhessenk” a szülőknek szóló beszélgetések, előadások egyikére. Ismét vendégül látjuk rendezvényünkön az Ability Parkot. Itt látássérültek, siketek, mozgássérültek és értelmi fogyatékosok által bemutatott játékok segítségével valamennyi korosztály élvezhetően és érthetően kaphat információkat fogyatékos embertársaink életéről. A Mese Postában egyedi, a helyszínen készült bélyegekkel adhatják fel sajátkészítésű képeslapjaikat a gyerekek.

A kalandok már a kiutazással kezdődhetnek, hiszen az idén is hajójárat indul a Gyerek Szigetre, amely 0-14 éves korúak számára ingyenes.
Menetrend >>

A rendezvényen - mint mindig - most is ingyenes csomagmegőrző működik, a k-id up karkötőt – amire rá lehet írni a gyerek nevét és a saját vagy kísérő telefonszámát - pedig már érdemes a hajón igényelni.
A rendezvény részletes programja és egyéb, a rendezvénnyel kapcsolatos  információk a weboldalon találhatóak meg. >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1831 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x