HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-08-24
Címlap / Őrület / A legjobban kereső nagyjaink - államfői bérjegyzék. Ki a leggazdagabb? Kövesd példáját!

A legjobban kereső nagyjaink - államfői bérjegyzék. Ki a leggazdagabb? Kövesd példáját!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-08-24

George Bush amerikai elnöké a legmagasabb fizetés, a legrosszabbul Hu Csin-tao kínai államfő keres a gazdasági nagyhatalmak vezetői közül - az államformát tekintve ez normális is. A Bild című német lap statisztikája jól tükrözi a világ vezető hatalmainak hozzáállását a pénzhez, hiszen a kapitalizmus fellegvárában él a legjobban, míg a szocialista-kapitalista rendszer ötvözetét alkalmazó ázsiai országban a legrosszabbul fizetett államfő. Melyik tetszik, hova szaladjunk? 

 

Rendezvénynaptár
Nem meglepetés, hogy az listát az az Egyesült Államok vezeti, amely a világ legerősebb gazdaságaként meghatározó szerepet tölt be bolygónk politikai és gazdasági életében. Geroge Bush még 2009. január 20-ig, az új elnök hivatalba lépéséig legalább 24.167,- Eurónak megfelelő dollárral lesz gazdagabb havonta. Őt a másik angolszász állam, Nagy Britannia kormányfője, Gordon Brown követi nem sokkal lemaradva. Brown fizetése 23.334,- Euró. A harmadik helyen – szintén nem meglepetésre – a japán miniszterelnök, Abe Sindzo áll, akinek havi illetménye 21.910 Euró. A húszezres álomhatárt a fentieken túl még Angela Merkel német kancellár lépi át 427 Euróval. A kancellár asszony egyébiránt takarékos életmódjáról ismert, nyári szabadságát luxusszállodák helyett kevésbé felkapott olcsóbb helyeken szokta tölteni, és a mai napig maga jár bevásárolni szupermarketekbe. Ötödik helyen az olasz államfő áll 18.900,- Euróval, de Silvio Berlusconinak vélhetően ez az összeg zsebpénznek számít egyéb jövedelemforrásai mellett. 


Az ötödik és hatodik hely között óriási űr tátong, a listán következő Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök mindössze 6600 Eurót kap az Ötödik Köztársaságtól. Ennek ellenére természetesen megteheti, hogy feleségét, Carla Bruni volt modellt amerikai luxusvakációra vigye. Hetedik a listán az orosz elnök, Dimitrij Medvegyev, aki 4860 Euróval lesz gazdagabb munkája ellenértékeként, míg sereghajtóként a kínai miniszterelnök, Hu Cin-tao zárja a legjelentősebb államok vezetőinek fizetési sorrendjét, aki mindösszesen 274 Eurónak megfelelő összegű fizetésért irányítja az ázsiai nagyhatalom életét. 


Természetesen a fenti összegek nem tartalmazzák az államfőknek járó extra juttatásokat, és egyéb járandóságaikat, valamint vagyoni helyzetükről sem árulkodnak. Mindazonáltal némileg árulkodnak arról, hogy az adott államokban – a többihez képest – mennyire becsülik meg vezetőiket az emberek. Példát lehetne venni Kínáról, ahol a magyar minimálbérért dolgozik maga az elnök is, persze ez vélhetően csak amolyan marketingfogás, és valójában minden költségét állami pénzen fedezik. Ennek ellenére nem ártana nekünk is elgondolkodni azon, hogy talán nem az a legfontosabb dolog minden parlamenti ciklus elején, hogy a honatyák és a kormánytagok fizetését a duplájára növeljék, viszont ahogy látjuk, nem keresnek rosszul tőlünk nyugatabbra sem az államfők, sőt!

 
 
[ 1366 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 72
 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x