Meglepő kísérlet: A majmok jobbak matekból az embernél!
Címlap / Őrület / Meglepő kísérlet: A majmok jobbak matekból az embernél!

Meglepő kísérlet: A majmok jobbak matekból az embernél!

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-31

Nincs szükség beszédre a számokhoz, számos főemlős képes az alapvető matematikai műveletek elvégzésére. A nyelvhasználat az absztrakciót teszi lehetővé, és az ember ennek segítségével tudott magasabb szintre eljutni, állítja a Duke Egyetem szakértője. 

 

Elizabeth Brannon, a Duke pszichológia és idegtudomány adjunktusa felnőtteken és csecsemőkön, valamint makimajmokon és más majmokon tanulmányozza a számokban való gondolkodást nyelvhasználat nélkül. Célja a számérzékelésért felelős agyi rendszerek azonosítása, és ezen képesség kifejlődésének tanulmányozása. A szám a gondolkodás egyik legelvontabb része. "Három pénzérme és három szelet kenyér nagyon is különböző dolgok" - fogalmazott. "Mégis számos tanulmány bizonyítja, hogy a csecsemők már első életévükben is képesek különbséget tenni a mennyiségek között."

Brannon megállapította, hogy a csecsemők és a makákómajmok is felismerik ha megváltozik az ismétlődően látott dolgok száma. Azt is kiderítette, hogy az egyetemi hallgatók és a makákók hasonló sebességgel és pontossággal számolnak össze nagyjából tárgyakat, annélkül, hogy egyenként vennék azokat számba. Talán nem meglepő, hogy a nem ember főemlősök is képesek valamelyest bánni a számokkal. Hasznos lehet a számok ismerete például az ellenség számának becslésekor, hiszen fel kell mérni a harc, vagy a menekülés lehetőségeit. A számérzékelés alapjainak ismerete segítheti a korai fejlesztőket is. Brannon a Tudományos Előrehaladás Amerikai Társaságának pénteki éves kongresszusán számolt be eredményeiről.

Medipress

 
 
[ 1144 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x