Elbukott egy GMO-párti javaslat - Mi lesz veled génmódosítás?...
Címlap / Őrület / Elbukott egy GMO-párti javaslat - Mi lesz veled génmódosítás?

Elbukott egy GMO-párti javaslat - Mi lesz veled génmódosítás?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-26

A génmódosított szervezetekről szavazott kedden Brüsszelben az Európai Parlament Környezetvédelmi bizottsága. Hegyi Gyula szocialista EP-képviselő azt javasolta, hogy a parlament mondja ki: minden ország maga dönthet arról, hogy beenged-e génmódosított szervezeteket a területére, vagy sem. 


Rendezvénynaptár
Bár a magyar képviselő számos, a GMO engedélyezését korlátozó módosító indítványát elfogadták, ebben a kulcskérdésben nem sikerült a magyar álláspontot érvényesítenie. A bizottság végül leszavazta a mérsékelten GMO-párti előterjesztést. 

Hegyi Gyula értékelése szerint ez siker, hiszen a magyar cél az, hogy a génmódosítással kapcsolatos döntéseket a tagállamok hozzák meg.

A magyar képviselő levélben és több személyes beszélgetésben is arra kérte az Európai Parlament tagjait, hogy kormányaikon keresztül támogassák a MON810-es génmódosított kukoricára kivetett magyar moratóriumot. Többen - így a GMO-ellenes franciákon és osztrákon túl bolgár és román képviselők is - jelezték, hogy kormányaiknál közbenjárnak a magyar moratórium támogatása érdekében. Hegyi Gyula fontosnak tartja, hogy Franciaország, Görögország és Ausztria ugyanebben a helyzetben van, s így együtt küzd velünk a GMO kikényszerítése ellen. Az MSZP-s képviselő szerint végső soron el kell elérni, hogy a génmódosításról szóló döntések nemzeti hatáskörbe kerüljenek.

Brüsszel, 2009. február 17., 
Földeák Iván, 
Hegyi Gyula EP-képviselő sajtótitkára
Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 903 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x