Ivásra buzdítanak a reklámok!
Címlap / Őrület / Ivásra buzdítanak a reklámok!

Ivásra buzdítanak a reklámok!

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-20

Akik a szeszesital-reklámokkal együtt nézték az Amerikai Pite című filmet, nagyobb valószínűséggel bontottak fel később maguk is egy sört vagy egy üveg bort. Egy tanulmánnyal kanadai és holland kutatók bebizonyították, hogy a médiában történő alkoholábrázolások igenis hatással vannak a fogyasztói magatartásra. 

 

A tanulmány az Alcohol and Alcoholism folyóirat március 4-i online számában jelent meg. Jeffrey T. Parsons, a new yorki Hunter College pszichológia tanszékének vezetője üdvözölte az első empirikus bizonyítékot a témában, azonban hozzátette, hogy mivel a vizsgálatot csak fiatal férfiakon végezték, az nem tükrözi az egész népesség szokásait, továbbá Hollandiában amerikai filmeket vetítettek, így nem lehet általánosítani, hogy csak az amerikai filmek ilyenek.

Összesen nyolcvan 18-29 éves férfit hívtak a vetítőteremnek berendezett laboratóriumba, ahol rendelkezésre állt egy hűtő, benne szeszes illetve alkoholmentes italokkal, egy bőrkanapé, egy nagyképernyős tévé, rágcsálnivaló és hamutartó. Az egyik csoport alkoholreklámok és az alkoholfogyasztás ábrázolása nélkül nézte meg az Amerikai Pitét és a 40 nap, 40 éjszaka című filmet. Az alkoholreklámoknak kitett csoport átlagban három egység alkoholt fogyasztott el, míg a másik csoport csak ennek felét. A szerzők szerint további vizsgálatokat kell még végezni, ha az eredmények beigazolódnak, esetleg az alkohol ábrázolása alapján is korhatárossá kellene tenni a filmeket.

Az Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine folyóirat márciusi számában megjelent egy olyan cikk, amely szerint az amerikai tizenévesek 11-20 százaléka birtokol szeszesitalok emblémájával díszített pólót vagy használati tárgyakat és azt a következtetést vonták le, hogy ezek a gyerekek nagyobb valószínűséggel lesznek később nagyivók.

Medipress

 
 
[ 665 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x