Szabad ötletelés és kritika egy gimnáziumban - Iskolák az...
hirdetés
Címlap / Őrület / Szabad ötletelés és kritika egy gimnáziumban - Iskolák az intelligens tervezettség mellett!

Szabad ötletelés és kritika egy gimnáziumban - Iskolák az intelligens tervezettség mellett!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-13

Amely világszerte példaként szolgálhat a középiskolák számára az evolúcióelmélet tényszerű elemzéséhez. 


Rendezvénynaptár
Texas állam oktatási bizottsága 2009 márciusának végén olyan döntés hozott, amely szerint a diákok kritikai módon szemlélhetik és tanulmányozhatják az eltérő álláspontok támogatására felhozott tudományos érveket és bizonyítékokat. Az USA ezen tagállamának iskoláiban lehetőség nyílik annak elemzésére és értékelésére, mennyire megalapozott a „közös ős” evolúciós elképzelése, és hogy milyen mértékű változásokat idézhetnek elő az élővilágban a mutációk és a természetes szelekció.

Dr. John West, a Discovery Intézet munkatársa így nyilatkozott az esetről: „Texas világos üzenete, hogy az evolúcióelméletet olyan tudományos elméletként kell tanítani, amely nyitott a kritikai elemzés irányában, nem pedig megkérdőjelezhetetlen, szent dogmaként kell kezelni. Az evolucionista lobby vádaskodásával ellentétben az oktatási tanács egyáltalán nem teremtéstant vagy vallást akar hirdetni az osztálytermekben. Az új oktatási elvárások szerint a diákoktól egyszerűen csak annyit várnak, hogy képesek legyenek megismerni és mérlegelni az evolúcióelmélet mellett és azzal szemben felhozható tudományos érveket.”

A Discovery Intézet – amely az intelligens tervezettség irányzatának vezető intézménye – évek óta képviseli azt az álláspontot, hogy az evolúciós elképzelést a megoldatlan kérdésekkel és az ellentmondó tudományos érvekkel együtt kellene bemutatni.

Az intelligens tervezés álláspontja szerint egyes élő és élettelen természeti rendszerek megfigyelt jellegzetességei arra utalnak, hogy értelmi befolyás hozta létre őket, nem pedig tudatlan természeti folyamatok.

Magyarországon az Értelmes Tervezettség Mozgalom (Értem) törekszik e szemléletmód népszerűsítésére a tudományos közéletben és a szélesebb társadalomban. Nemrégiben konkrét javaslattal fordultak a magyar Oktatási Minisztériumhoz.

Értem Egyesület >>
 
 
[ 821 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x