Gondoskodj magadról - biztos pénzügyi alapokat a gyereknek!...
Címlap / Őrület / Gondoskodj magadról - biztos pénzügyi alapokat a gyereknek!

Gondoskodj magadról - biztos pénzügyi alapokat a gyereknek!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-29

A Magyar Nemzeti Bank kezdeményezésére létrejött Tudatos Pénzügyekért Alapítvány - együttműködve az Öngondoskodás Alapítvánnyal - az előző évi hasonló kezdeményezés (POP - Pénzügyi Oktatási Program) sikerére való tekintettel ismételten pályázatot hirdet a középiskolai diákok pénzügyi kultúrája fejlesztésének támogatására. A pályázat célja a diákok pénzügyi ismereteinek fejlesztése, a gazdaság és a pénz világával kapcsolatos ismeretek átadása. A győztes oktatási intézmények pályázatonként félmillió forint támogatásban részesülnek. 

 

A pályázat célja, hogy támogassa azokat a középfokú oktatási intézményeket, amelyek vállalják, hogy az iskola oktatási programjai között helyet biztosítanak az Öngondoskodás Alapítvány és a Magyar Nemzeti Bank együttműködésével kidolgozott Pénzügyi Oktatási Program (POP) bevezetésének, oktatásának. A program a napokban záruló tanévben 25 iskolában kísérleti jelleggel már oktatásra került, és a kezdeményezést az évközi visszamérések tapasztalatai alapján mind a közreműködő tanárok, mind a résztvevő, több mint ezer diák sikeresnek és hasznosnak ítélte. Az internetalapú Pénzügyi Oktatási Program központi elemét egy olyan pénzügyi-gazdasági témaköröket átfogó, gyakorlati fókuszú tananyag képezi, melyet esettanulmányok, feladatlapok, tanári segédlet és valós tőzsdei szimulációs játék egészítenek ki. Az oktatási program elsősorban a mindennapokhoz szükséges gazdasági-pénzügyi ismeretek széles körű elterjedéséhez járulhat hozzá.

A pályázatot belföldi székhelyű, OM azonosítóval rendelkező középfokú nevelési-oktatási intézmények adhatják be, legalább két pedagógus részvételével. A támogatás a 9-12. évfolyamon tanuló diákok számára, tanórai vagy tanórán kívüli foglalkozások szervezésére és megvalósítására használható fel. A megpályázható támogatás összege pályázatonként bruttó félmillió forint, melyből 100 ezer forintot az intézmény a program megvalósításához szükséges feltételek megteremtésére fordíthat, 400 ezer forintot pedig a programban résztvevő pedagógusok ösztöndíj megállapodás keretében kapnak meg. A pályázat révén összesen 40 középiskola részesül támogatásban.

A pályázó intézmények a program oktatása mellett vállalják, hogy csatlakoznak ahhoz a 2009/2010-es tanévben elinduló, a Tudatos Pénzügyekért Alapítvány kezdeményezésére és az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával kialakított iskolahálózathoz, amely a gazdasági, pénzügyi, vállalkozási kultúra és ismeretek oktatásában résztvevő, és annak elterjesztésében szerepet vállaló oktatási intézményekből jön létre.

A pályázatra való jelentkezés határideje 2009. június 30. További információ a www.penziranytu.mnb.hu internetes honlapon.
 


 
 
[ 967 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x