Ki lesz a legjobb mobilfilmes?
hirdetés
Címlap / Őrület / Ki lesz a legjobb mobilfilmes?

Ki lesz a legjobb mobilfilmes?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-22

A nagysikerű dalverseny és fesztiválfotó pályázat folytatásaként a KultúrPart most mobilfilm készítésére ösztönzi a fiatalokat. A vállalkozó szellemű ifjak ezúttal mobiltelefonjaikkal próbálhatják ki magukat: a nyári fesztiválokon és kulturális eseményeken alkothatnak kisfilmeket a ma már nélkülözhetetlen készülékekkel. 


Rendezvénynaptár
A KultúrPart a Volt Fesztiválon jelentette be a portál mobilfilm-versenyének indulását. A rendezvényen – ahol újra felbukkant a három méter átmérőjű „fenntartható” KultúrPart földlabda is – mobilfilm készítésére buzdították a fiatalokat azzal a céllal, hogy bemutassák és népszerűsítsék a „fesztivállétet”, illetve felhívják a figyelmet a népszerű kulturális eseményekre.
A szervezők augusztus 24-ig négy kategóriában várják a pályamunkákat: a legszemfülesebbek interjút készíthetnek kedvenc sztárjukkal, a szociálisan érzékenyebbek a fenntarthatóság jegyében készíthetik izgalmas kisfilmjüket, a hagyományőrzők a fesztiválok folklóreseményeit vehetik lencsevégre, míg a „tábortűz” kategória indulói akár közösen zenélő társaikat, akár önképzőkörök lelkes tagjait örökíthetik meg.

Csakúgy, mint a többi pályázatnál, a kandidálók kisfilmjeiket a KultúrPart aloldalára regisztrációt követően tölthetik fel, melyek a későbbiekben a You Tube-on is elérhetők lesznek. A pályamunkákat szakmai zsűri bírálja majd: többek között a KultúrPart kreatív vezetője Novák Péter, valamint Kalmár András rendező-operatőr dönt majd a végső sorrendről.
A díjak között szerepel egy kétszemélyes bortúra a Magyar Turizmus Zrt. jóvoltából, egy okostelefon, továbbá a tehetséges díjazottak részt vehetnek a KultúrPart workshopján. Ezen felül a fenntarthatóság kategóriában nyertes filmeket bemutatják szeptember 25-én, a Fenntartható Napon.

Telefonálunk, internetezünk, fotózunk, zenét hallgatunk – ma már minden a mobilról szól. Miért is ne használhatnánk fel kulturális célra? A fiataloknak szóló pályázataink segítségével interaktívvá tesszük a fesztiválokat, s szeretnénk megjelenést biztosítani a legtehetségesebb művészek számára” – hangsúlyozza Novák Péter a KultúrPart nyári fesztiváljai kapcsán.
      
KultúrPart – „A kulturális kikötő”
A KultúrPart fő célkitűzése a hazai kulturális élet szereplőinek bemutatása és népszerűsítése mellett a különféle művészeti ágak fiatal alkotói, előadói számára bemutatkozási lehetőség megteremtése. A portál kreatív főszerkesztője és állandó szerzője, Novák Péter így vall a KultúrPartról: „Afféle oázis lenne ez, ahol töltekezni lehet a szellem energiáival, és legalább "képben lenni", ha már. Néha előadásokról írunk majd, néha "csak" a nézők cipőiről. Szerzőtársaim nem kritikusok, nem megmondók, nem beszélő fejek, nem véleményvezérek, nem celebek, nem sztárok, nem hangosak. Barátok lehetnek, és ez jó". 
 
[ 1301 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x