Tanárainktól függ, kihez vonzódunk!
hirdetés
Címlap / Őrület / Tanárainktól függ, kihez vonzódunk!

Tanárainktól függ, kihez vonzódunk!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-03-01

Egy új tanulmány szerint nagy szerepet játszik abban, hogy kit találunk vonzónak az, hogy milyen iskolába jártunk.  


Rendezvénynaptár

A tanulmány szerint azok a lányok, akiket minden nap cask hasonló neműek vesznek körül, a nőies külsejű férfiakhoz vonzódnak, mint amilyen a High School Musical sztárja, Zac Efron is. A fiúiskolába járó fiúk pedig általában a férfiasabb arcú nőket választják.

A kutatás vezetője, Dr. Tamsin Saxton pszichológus az aberdeeni, stirlingi és liverpooli egyetemekkel közösen felfedezte, hogy a hatás gyengül abban az esetben, ha a gyermeknek vannak ellenkező nemű testvérei. “A kutatás bizonyítja, hogy a “vizuális étrendünk” befolyásolja, mit tartunk vonzónak.” – idézte Saxtont a The Scotsman.

A felmérés során a kutatók 240 gyermektől kérdezték meg, milyen arcokat találnak vonzónak. A 11-15 éves gyerekek vagy koedukált, vagy egynemű iskolákba jártak. Az arcokat digitálisan manipulálták, hogy férfiasabbnak vagy nőiesebbnek látszódjanak. A gyerekeket arról is kikérdezték, hogy fiú- vagy lánytestvéreik vannak-e otthon.

“Érdekes, hogy a “vizuális étrend” a fiúkra gyakorolta a gyengébb hatást.” – mondta Saxton. “Ez azért lehet, mert a nőiesség annyira egyértelmű kulcsa a női arc szépsége, vagy talán az, hogy a fiúiskolákban is több női arcot látnak, például a tanáraik személyében.” – magyarázta Saxton. "Ez a tanulmány segít megérteni a kutatóknak azt, hogy az agy miként dolgozza fel az arcokat. Az arcok elengedhetetlenek a mindennapi társas érintkezés során, az agynak speciális területei működtetik ezt a részt.” – mondta Dr. Anthony Little, aki a Stirling Egyetemről vett részt a vizsgálatban. 

Az eredmények a Personality and Individual Differences című folyóiratban jelentek meg.

 
 
 
[ 1588 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x