Ráfizetett a figyelmetlen banki ügyfél
Címlap / Őrület / Ráfizetett a figyelmetlen banki ügyfél

Ráfizetett a figyelmetlen banki ügyfél

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-24

Akaratán kívül százezer forinttal csappantotta meg saját bankszámláját egy berzencei férfi, mert jóhiszeműen, egyúttal figyelmetlenül aláírta a pénztári bizonylatot, amely négyszázezer helyett ötszázezer forintról volt kiállítva. Az alkalmazott tévedett, ám a tanulópénzt a bank szerint mégis az ügyfélnek kell megfizetnie. 


Rendezvénynaptár
A Volksbank kaposvári fiókjában történt esetről a Somogyi Hírlap számolt be; a pórul járt ügyfél panaszával kapcsolatosan a bank fiókvezetője és a Fogyasztóvédelmi Egyesület megyei elnöke is kifejtette álláspontját.

A panaszos szerint ő négyszázezer forintról töltötte ki az igénylő lapot, majd megkapta a gép és a pénztáros által átszámolt összeget, amit ő is megszámolt. Mivel az összeg stimmelt, aláírta a pénztári bizonylatot, majd távozott. Néhány nap múlva vette észre, hogy a bizonylaton ötszázezer forint szerepel, és ennyit is emeltek le a számlájáról. Reklamációjára azt a választ kapta: sajnálják, a pénztáros tévedett, véletlenül félmillió forintot fizetett ki a kért négyszázezer helyett. Pénztártöbblet a nap végén nem volt, egyéb tévedés kizárva.

Az ügyfél kérte, hogy nézzék vissza a bank biztonságát szolgáló videofelvételt, hátha azon ellenőrizhető az átvett pénz összege, ám ezt a bank fiókvezetője - üzleti titokra hivatkozva - megtagadta.

A lap megkeresésére a fiókvezető azt mondta: mindennemű pénzügyi tranzakció banktitoknak minősül, s nem kapott felhatalmazást az ügyféltől, hogy az ügyében bármit is nyilatkozzon. Tájékoztatása szerint a felvétel megtekintéséhez írásbeli kérelmet kell beadni az érintettnek, és a bank jogászai döntenek arról, hogy ez milyen formában lehetséges. Egyébként - tette hozzá - a pénztárbizonylat a döntő, ez hivatalos magánokirat.

A Fogyasztóvédelmi Egyesület megyei elnöke szerint nem sok esély van az egyezségre az ügyfél és a bank között. Az állampolgárnak - már az ősi római jog szerint is - saját ügyei intézésénél kellő körültekintéssel kell eljárni, márpedig ezt a bank ügyfele elmulasztotta - mondta.

(MTI)
 
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 570 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x