Éjszakai agymunka
hirdetés
Címlap / Őrület / Éjszakai agymunka

Éjszakai agymunka

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-07

Agyunk még éjszaka sem pihen. Miközben mi édesdeden szunyókálunk, agyunk éber, "fogaskerekei" ezerrel pörögnek. Fáradhatatlanul dolgozik és dolgozik, egy éjszaka akár négy-öt alkalommal is furcsa álmokkal szórakoztat minket. Kellemes vagy éppen bizarr képek peregnek le csukott szemhéjunk mögött.  


Rendezvénynaptár
Agyunk még éjszaka sem pihen. Miközben mi édesdeden szunyókálunk, agyunk éber, fogaskerekei ezerrel pörögnek. Fáradhatatlanul dolgozik és dolgozik, egy éjszaka akár négy-öt alkalommal is furcsa álmokkal szórakoztat minket. Kellemes vagy éppen bizarr képek peregnek le csukott szemhéjunk mögött.

Agyunk az éjszakai műszakban a legaktívabb. Amikor lecsukjuk szemünket, akkor sem pihen, zakatol és zakatol. A nyugodt szunyókálás közben a REM-szakaszokban turbó sebességre kapcsol, álomképekkel bombáz minket. Nyolcórás éjszakai pihenőnk során négy-öt álmot látunk. Néha nagyon fura képek cikáznak az esti mozivásznon, talán jobb lenne, ha nem is látnánk őket, ám agyunk kegyetlen, a bizarr filmkockákat ugyanúgy levetíti nekünk, mint a kellemeseket.

Mindenki álmodik, ám sokan nem emlékeznek az éjjeli mozira. Megdöbbentő képeket, sokszor nagy összevisszaságot látunk, ritkán szagokat és ízeket is érzünk álmainkban. A rémes képek hatására nem egyszer felriadunk, zihálunk, megtöröljük gyöngyöző homlokunkat és megpróbálunk megnyugodni. Félünk, ha ismét lehunyjuk a szemünket, a sokkoló képek visszatérnek, csak nehezen tudunk visszaaludni.

Életünk egyharmadát átalusszuk. Ez idő alatt rengeteg álmot látunk, mesebeli és vad élmények pattannak ki agyunkból. Álmunkban nemcsak agyunk dolgozik aktívan, hanem szívünk is. Pulzusunk szaporább lesz, a légzés gyorsabbá válik. A REM-fázisban kizökkenünk a pihenő üzemmódból, felkészülünk az álomképek fogadására.

Az agyba nem jutnak a külvilágból ingerek, a test mozdulatlanul fekszik. Agyunk nem fogad új információkat, a meglévőkből táplálkozik.

Forrás: RTL KLUB online 
 
[ 778 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x