Megtartotta Michelin Bib Gourmand elismerését az Arcade Bistro...
Címlap / Őrület / Megtartotta Michelin Bib Gourmand elismerését az Arcade Bistro

Megtartotta Michelin Bib Gourmand elismerését az Arcade Bistro

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-06

A tavalyi év első, budapesti Michelin csillaga és a négy Bib Gourmand elismerés nagy áttörést jelentett a hazai gasztronómiában. Idén már a Costes második csillagát és a további lehetséges éttermek listáját feszegették a találgatások. Folytatván a 2010-es sikereket, 2011-ben a Michelin Main Cities of Europe kalauz kritikusai még egy magyarországi éttermet: a Vörösmarty téren található Onyx-ot díjazták Michelin csillaggal. Megtartotta csillagát a Costes, valamint a Bib Gourmand jelét, a piros Michelin kabalafigurát az Arcade Bistro is. 

 

A Michelin ételellenőrök 1997-ben hozták létre a Bib Gourmand szimbólumrendszert, amely a Michelin csillag előtti legmagasabb szint. A minősítés az éttermeket elsősorban ár-érték szerint rangsorolja, a kiváló minőség mellett meghatározó szempont, hogy az étterem jó minőségű alapanyagokkal dolgozzon, és kellő figyelmet fordítson az ételek elkészítésére.

"Büszkék vagyunk rá, hogy az Arcade Bistro megtartotta a Michelin Bib Gourmand elismerést, és ismét Budapest legjobb éttermei közé választották. Az a tény, hogy a Bib Gourmand minősítések száma nem változott, azt jelzi, hogy mindenki komolyan vette a feladatát és a szakmai fejlődést tartotta szem előtt. Az elismerés elsősorban kötelezettséggel jár, célunk továbbra is az, hogy hozzájáruljunk a magyar gasztronómia fejlődéséhez" – mondta Fazekas László, az Arcade Bistro séfje.


"Gratulálunk az Onyx-nak és a Costes-nek a kitüntetésekért. A magyarországi gasztronómia elismerése mindannyiunk sikere, amiből mindannyian profitálhatunk. Közös feladatunk, hogy magas színvonalú szolgáltatásainkkal, vendégeink előtérbe helyezésével tovább vigyük hazánk kulináris kultúrájának jó hírét" – mondta Nagy András, az Arcade Bistro kreatív tanácsadói testületének vezetője. „Érezhetően erősödött tavaly a verseny, sok új csúcsétterem nyílt rövid időn belül, de ha szigorúan az európai nagyvárosok trendjét nézzük, még legalább ennyi elférne Budapesten. Úgy gondolom, hogy a "fine dining’ szegmens jelenlegi szereplői tudtak élni a lehetőséggel, amit a tavalyi nemzetközi elismerés hozott, ezt kell folytatnunk a jövőben is, a hazai piac lehetőségeit megtalálva" – tette hozzá Nagy András.

Az Arcade BistroBudapest XII. kerületében, a Kiss János Altábornagy utcában található Arcade Bistro 1999. december 15-én nyitotta meg kapuit. Igényes gourmet konyhájával, gondosan összeállított borválasztékával és figyelmes személyzetével az elmúlt években a budapesti ínyencek elismert, kedvelt helye lett. Az Arcade Bistro Michelin Bib Gourmand elismerésben részesült, 2010 és 2011 tavaszán. 2010 novemberében pedig, két szakácssapkával tűntette ki az éttermet a Gault Millau Österreich 2011 kiadvány. Az étterem 2000-2007 között különleges ízeinek és minőségi borainak köszönhetően nyolc alkalommal részesült "Best of" elismerésben. A Dining Guide olvasói 2006-ban Budapest 10 legjobb vendéglője közé választották a Michelin és Louis Vuitton Guide-ok által egyaránt ajánlott éttermet.

Fazekas László séf innovatív ötletei, mindig megújuló, az aktuális trendekkel együtt gondolkodó irányítása továbbra is garancia az étterem magas gasztronómiai igényeket kielégítő szellemiségének megőrzésére. Az Arcade Bistro 2009 óta új konyhatechnológiai fejlesztésekkel biztosítja vendégei számára a kiváló minőséget.

 
 
[ 3585 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x