Japán: letakarni a poklot
Címlap / Őrület / Japán: letakarni a poklot

Japán: letakarni a poklot

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-25

Védőburokkal akarják körülvenni a fukusimai erőművet. A japán hatóságok így szándékoznak megakadályozni, hogy radioaktív részecskék kerüljenek a levegőbe. A talajra műgyantát akarnak fecskendezni, de ezen kívül sok egyéb lehetőséget is vizsgálnak, mondta a tokiói kormány szóvivője. 

 

Mint emlékezetes, a 25 évvel ezelőtti csernobili katasztrófa nyomán vasbeton "szarkofágot" építettek a sérült reaktor fölé, hogy meggátolják a radioaktív sugárzást.

Közben a fukusimai atomerőműnél a megengedettnél több mint négyezerszeres a tengervíz radioaktivitása, a sugárszennyezettség a küszöbértéket pontosan  4385-szörösen haladja meg - közölték a japán hatóságok. Ez azt jelenti, hogy köbcentinként 180 becquerel a sugárzása a vízben lévő  radioaktív jód-131-nek, írja az NHK japán tv weboldala. A sugárzás mintegy harmadával nőtt a keddi méréshez képest.


Az atomreaktorok biztonságát felügyelő japán bizottság tájékoztatásában kitért arra is, hogy a kormánynak meg kell vizsgálnia a fukusimai egyes számú atomerőmű (Daiicsi) körüli kitelepítési zóna kiterjesztésének kérdését.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) még szerdán javasolta a fukusimai atomerőmű körüli kitelepítési zóna további kiszélesítését. A japán hatóságok eddig a sérült atomerőmű 20 kilométeres körzetében evakuálták a lakosságot, és 30 kilométeres körzetében arra szólították fel az embereket, hogy tartózkodjanak otthonukban.

Forrás: vilagtudomany.hu, NHK
 
 
[ 2656 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x