Eladta a veséjét egy iPad 2-ért
Címlap / Őrület / Eladta a veséjét egy iPad 2-ért

Eladta a veséjét egy iPad 2-ért

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-29

Egy 17 éves kínai fiú szervkereskedőknek eladta az egyik veséjét, csak azért, hogy megvehesse az áhított iPad 2-öt. A veséért mintegy 600 ezer forintnak megfelelő összeget kapott.  

 

A csak Zheng néven emlegetett fiú hiába ácsingózott a táblagépre, a családnak nem volt rá pénze. A neten szörfözve aztán ráakadt egy hirdetésre, amelyen pénzt kínáltak a szervdonoroknak.

Mint a Shenzhen TV-nek elmondta, némi egyeztetés után dél-kínai otthonából elutazott Chenzhouba, ahol egy kórházban kivették a veséjét. Három napig volt a kórházban, utána kitették.

A szokatlan akciót nem tudta titokban tartani otthon, az anyja természetesen faggatni kezdte, hogy honnan volt pénze az új táblagépre. Miután bevallotta, hogy eladta a veséjét, az anya a fiúval visszautazott Chenzhouba és feljelentette a szervkereskedőket a rendőrségen. Az ügynökök azonban közben felszívódtak, a kórház pedig közölte, hogy bérbe adta egy időre az urológiát egy magáncégnek, egyébként meg semmiről sem tud.

Kínában a hatóságok erőfeszítései ellenére virágzik a szervkereskedelem. Évente több mint egymillió kínainak lenne szüksége egy új szervre, de csak 10 ezret kínálnak fel törvényesen. Az óriási piaci nyomás így megállíthatatlanná teszi aí feketekereskedelmet. Jelentős a szervátültetési turizmus is, sokan azért utaznak például Japánból Kínába, hogy új vesét kapjanak.
 
 
[ 1869 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x