Több száz méteres sárkánytesttel állítottak fel világrekordot...
Címlap / Őrület / Több száz méteres sárkánytesttel állítottak fel világrekordot Kínában

Több száz méteres sárkánytesttel állítottak fel világrekordot Kínában

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-26

A világ leghosszabb magasba tartott kúszó sárkányával vonultak fel a dél-kínai Fucsien (Fujian) tartományi Kutien (Gutian) lakosai a tegnapi lampion ünnepen. Be is kerülnek a Guinness-rekordok könyvébe. 

 

A 791,5 méter hosszú, hullámzó sárkánytestet két méter magas díszes fejével, szájában egy piros gömbbel fiatalok ezrei tartották, egyensúlyozták rudakon és feszítő kötelekkel. A képeken szinte végeláthatatlannak tűnő sárkány nagy sikert aratott a helyiek körében, a vonulókat ütősök, dobosok és gongjátékosok kísérték.

A nagy tömeg előtti felvonulást szervező és előkészítő Hua Tien-tö (Hua Tiande) azon nyomban át is vehette a Guinness-világrekordot igazoló iratot, annál is inkább, mert annak megdöntésére készültek.


Hua elmondta, hogy a levegőben kúszó sárkány elkészítését a múlt héten kezdték, és céljuk az odasereglett kíváncsi közönség szórakoztatása mellett a tavaly Tajvanon felállított 204,53 méteres rekord túlszárnyalása volt. Ez végül a dolgukat megnehezítő zuhogó eső ellenére is sikerült.

A rendező a Hszinhua hírügynökség beszámolója szerint bízik abban, hogy a település, amelyen 400 éve hagyomány a sárkánytánc, a rekorddal hozzájárulhatott a hagyományos művészetek népszerűsítéséhez, és egyben vonzóbbá tette Kutient a turisták számára.
 
 
[ 1378 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x