Rekord ideig tartott életben mesterséges szív egy brit kisfiút...
Címlap / Őrület / Rekord ideig tartott életben mesterséges szív egy brit kisfiút

Rekord ideig tartott életben mesterséges szív egy brit kisfiút

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-30

Rekord ideig, 251 napig tartottak életben mesterséges, úgynevezett Berlin-szívvel egy hároméves brit kisfiút. 

 

Joe Skerrattnál kitágulásos szívizom-elfajulást (dilatatív kardiomiopátia) diagnosztizáltak, amikor mindössze háromhetes korában elkékült és kórházba került. Ennél a betegségnél a szívkamrák kitágulása miatt a szerv nem képes ellátni pumpafunkcióját. A fiú végül Berlin-szívet kapott, majd 251 nap elteltével tavaly nyáron ültettek be neki új szívet.

Joe édesanyjának mostani visszaemlékezése szerint a fiúcska korábban megszokott jelleme akkor tért vissza, amikor a műszív kezdte segíteni keringését, ám onnantól még igen hosszú utat kellett megtenniük megfelelő donorszívre várva. Mint felidézte: a 200. nap eltelte után kezdtek el azon töprengeni, mi mást tehetnek még, ha nem találnak szívet a számára, miközben legbelül tudták, hogy nem sokat. "A 251. napon megjött a hívás, amire vártunk" - tette hozzá.

A transzplantációs műtét után még négy napig nem zárták össze Joe mellkasát. "Hihetetlen volt látni új, normál méretű, dobogó szívét" - emlékszik Rachel. Az első otthon töltött estét Joe kedvenc ételével, pizzával ünnepelték.

Maga a Berlin-szív egy kis hűtőszekrény méretű berendezés. A rászoruló gyerekek egy része csak pár napot tölt az eszközhöz kapcsolva, míg mások hónapokig kényszerülnek vele élni, amíg a számukra megfelelő új szívre várnak.

"Krónikus hiány van gyerekek számára alkalmas donorszervekből Nagy-Britanniában, egyszerre több gyerek vár a kórházban transzplantációra. Sok gyerek éveket vár egy elérhető szervre, és sajnálatosan meghalhat közben" - magyarázta Alessandro Giardini, a londoni Great Ormond Street-i kórház kardiológusa.
 
 
[ 1244 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x